Daiquiri cocktail maken met rum- Zo doe je het!

 • Geplaatst op
Daiquiri cocktail maken met rum- Zo doe je het!

De Daiquiri cocktail, die gemaakt wordt met rum, is een echte Cubaanse klassieker! De rum, het frisse van de limoen en het zoete van de suikersiroop leveren een heerlijke cocktail op. Maak hem zelf met dit recept!

 

Ingrediënten:

 

 • 60 ml witte rum
 • 30 ml vers limoensap
 • 15 ml suiker siroop 
 • Ijsblokjes
 • Limoenschijfjes, ter garnering

 

Stappen:

 

 1. Koel je cocktailglas voor dat je begint.
 2. Pers het limoensap uit. Het is het beste om verse limoenen te gebruiken in plaats van voorverpakte limoensap. Dit geeft de cocktail een frissere smaak. Maar ook de beleving is beter wanneer je verse producten gebruikt!
 3. Doe de rum, het (verse) limoensap en de siroop in een cocktailshaker.

 4. Voeg een handvol ijsblokjes toe aan de cocktailshaker. Sluit de shaker goed af en schud het geheel gedurende ongeveer 10 seconden.

 5. Zeef de inhoud van de cocktailshaker in een gekoeld cocktailglas. Je kunt een fijnmazige zeef gebruiken om de kleine ijsstukjes uit te filteren.

 6. Garneer de cocktail met een limoenschijfje. Handig dus als je verse limoenen hebt gebruikt!

 7. Serveer direct en geniet van uw heerlijke Daiquiri-cocktail!

 

Welke rum gebruik je voor een Daiquiri?

Voor een Daiquiri cocktail gebruik je natuurlijk Cubaanse rum omdat het een Cubaanse cocktail is. Dit moet dan wel een witte rum zijn. Voorbeelden van Cubaanse witte rummen zijn Bacardi Carta Blanca en Havana 3 anos. Maar kijk vooral ook eens rond op onze website en verbreed je horizon om met een bijzondere witte Cubaanse rum eens een Daiquiri te maken.

 

Herkomst Daiquiri cocktail

De Daiquiri-cocktail is een cocktail op basis van rum, limoensap en suiker, die oorspronkelijk uit Cuba komt. Het drankje is vernoemd naar de stad Daiquiri, gelegen aan de zuidoostkust van Cuba.

Het verhaal gaat dat de Daiquiri-cocktail voor het eerst werd gemaakt in de late 19e eeuw, toen Amerikaanse ingenieurs die werkten aan een ijzermijn in de buurt van Daiquiri, ontdekten dat rum de ideale drank was om te mengen met de lokale citrusvruchten, zoals limoenen. Ze mixten de rum met het limoensap en voegden er suiker aan toe om het drankje iets minder zuur te maken.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »