Rum mixen | Cocktails met witte rum | Dark rum cocktails

  • Geplaatst op
Rum mixen | Cocktails met witte rum | Dark rum cocktails

Rum mixen om cocktails te maken met witte rum of met dark rum, je leest en leert er hier alles over!

In dit blog lees je alles terug over rum mixen. Dit zijn de onderwerpen die terugkomen in dit blog:

 

Rum Mixen

Rum is een veelzijdige drank die zich uitstekend leent voor het mixen van cocktails. Witte rum is licht en heeft een subtiele smaak die goed past bij verschillende soorten fruitsappen, limoen- en citroensap, sodawater en andere mixers. Donkere rum is meer uitgesproken en heeft vaak een rijke, complexe smaak met tonen van karamel, vanille en eikenhout. Donkere rum wordt vaak gebruikt in cocktails met meer intense smaken, zoals de kruidige en fruitige Mai Tai.

Het mixen van rum vereist een goede balans tussen de verschillende ingrediënten. Te veel van een bepaalde mixer kan de smaak van de rum overweldigen, terwijl te weinig van een bepaalde mixer kan resulteren in een vlakke smaak. Het is belangrijk om te experimenteren en de verhoudingen te vinden die het beste bij uw smaak passen. Een goede cocktailshaker en een aantal essentiële bartools, zoals een barlepel, jigger en zeef, maken het mixen van rumcocktails een stuk gemakkelijker en leuker. Of u nu kiest voor een klassieke Mojito of een exotische Planters Punch, het mixen van rum biedt tal van mogelijkheden om te genieten van deze heerlijke drank.

 

Witte rum cocktails

Hieronder vindt u een lijst met 10 heerlijke witte rum-cocktails om van te genieten. Witte rum is een veelzijdige drank die zich goed leent voor het maken van diverse cocktails, van klassieke mojito's tot tropische piña coladas. Deze cocktails zijn perfect om te serveren tijdens feestjes, bij een barbecue of gewoon om te genieten van een ontspannen avond thuis. Of u nu op zoek bent naar een verfrissende Daiquiri of een krachtige Zombie, deze lijst biedt voor elk wat wils. Dus pak uw cocktailshaker en laat u inspireren door deze heerlijke drankjes. Proost!

 

Hier zijn 10 heerlijke witte rum cocktails

  1. Mojito - Een klassieke Cubaanse cocktail die bestaat uit witte rum, limoensap, suiker, muntblaadjes en sodawater.

  2. Daiquiri - Een verfrissende en eenvoudige cocktail gemaakt van witte rum, limoensap en suiker. Bekijk het Daiquiri cocktail recept.

  3. Piña Colada - Een tropische mix van witte rum, ananassap en kokosmelk.

  4. Cuba Libre - Een eenvoudige cocktail gemaakt van witte rum, cola en limoensap.

  5. Mai Tai - Een tropische cocktail gemaakt van witte rum, amandelsiroop, limoensap en sinaasappellikeur.

  6. Bahama Mama - Een zoete en fruitige cocktail gemaakt van witte rum, donkere rum, sinaasappelsap, ananassap en grenadine.

  7. Zombie - Een krachtige en fruitige cocktail gemaakt van witte rum, donkere rum, grapefruitsap, sinaasappelsap, limoensap en grenadine.

  8. Hemingway Daiquiri - Een variant op de klassieke Daiquiri met witte rum, limoensap, grapefruitsap en maraschino likeur.

  9. Planters Punch - Een zoete en fruitige cocktail gemaakt van witte rum, ananassap, sinaasappelsap, limoensap en grenadine.

  10. Mojito Royal - Een luxueuze variant op de klassieke Mojito met witte rum, champagne, limoensap en muntblaadjes.

 

Bruine Rum Cocktails, Dark rum cocktails

De smaak van bruine rum varieert van zoet tot hartig en kan worden gemengd met andere dranken en mixers om de perfecte cocktail te creëren. Hieronder hebben we een lijst samengesteld van de 10 beste bruine rum cocktails die je zeker moet proberen! Of je nu op zoek bent naar een klassieke cocktail of iets nieuws en verrassends wilt proberen, deze lijst heeft voor elk wat wils.

Bruine rum is een veelzijdige drank die zich perfect leent voor het maken van cocktails. Of je nu een zoete of hartige smaak zoekt, bruine rum kan de perfecte basis zijn voor elke drank die je wilt maken. De smaak van bruine rum varieert van zoet tot hartig en kan worden gemengd met andere dranken en mixers om de perfecte cocktail te creëren. Hieronder hebben we een lijst samengesteld van de 10 beste bruine rum cocktails die je zeker moet proberen! Of je nu op zoek bent naar een klassieke cocktail of iets nieuws en verrassends wilt proberen, deze lijst heeft voor elk wat wils.

 

Hier zijn 10 heerlijke bruine rum cocktails

  1. Cuba Libre - bruine rum, cola en een partje limoen.
  2. Mai Tai - bruine rum, amaretto, limoensap, orgeat siroop en sinaasappelsap.
  3. Dark and Stormy - bruine rum, gemberbier en een partje limoen.
  4. Rum Old Fashioned - bruine rum, suikersiroop, angostura bitters en sinaasappelschil.
  5. Piña Colada - bruine rum, ananassap en kokosmelk.
  6. Hurricane - bruine rum, passievruchtensap en sinaasappelsap.
  7. Hot Buttered Rum - bruine rum, boter, bruine suiker en warm water.
  8. Rum Sour - bruine rum, citroensap en suikersiroop.
  9. Rum and Ginger - bruine rum, gemberbier en een partje limoen.
  10. Mojito - bruine rum, limoensap, muntblaadjes, suikersiroop en sodawater.

Of je nu van zoet, zuur of pittig houdt, er is altijd wel een bruine rum cocktail die bij je past. Probeer deze klassiekers uit of experimenteer met je eigen ingrediënten en maak je eigen favoriete cocktail!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »