Over Plantation Rum

Plantation Rum is ontstaan door een vindingrijke manager, Alexandre Gabriel, die zijn cognacvaten verkocht aan rum producenten uit de Caraïben en Latijns-Amerika. Al snel onthult de regio tientallen unieke en fascinerende rum expressies die de aandacht van de rum-maker trekken. Elk eiland brengt zijn eigen ontdekkingen mee. Plantation Rum zij authentieke producten die de persoonlijkheid van het land dat ze heeft voortgebracht tot uitdrukking laat komen.

Alexandre Gabriel brengt nu enkele maanden per jaar door in het Caribisch gebied om te zoeken naar de beste rumvaten die hij kan vinden. Zijn inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen in het samenwerkingsverbanden die hij met even gepassioneerde lokale producenten is aangegaan. Hij heeft duurzame relaties opgebouwd met de beste Caribische distilleerderijen. Plantation is ook eigenaar van de mythische West Indies Rum Distillery in Barbados en is aandeelhouder van National Rum of Jamaica, eigenaar van Clarendon Distillery en Long Pond Distillery. Deze investeringen in de productie van rum stelt Plantation in staat om het aanbod en de kwaliteit van deze twee grote eilanden, Barbados (waar rum werd uitgevonden in de 17e eeuw) en Jamaica, te waarborgen.

Rum van Plantation kopen

Plantation rum heeft een breed aanbod aan verschillende soorten rum, zoals witte rum, gouden rum en bruine rum. De Plantation 3 Stars white rum, Plantation Original Dark, Plantation Pineapple en de Plantation Overproof O.F.T.D. zijn uitermate geschikt om heerlijke rum cocktails of rum mixen mee te maken.

Door de diversiteit aan verschillende rum soorten van het Plantation rum weet het de karakters te pakken van veel rum eilanden. Denk bijvoorbeeld aan een jamaicaanse rum die gekenmerkt wordt door de specerijen die worden toegevoegd. Met een rum uit trinidad, een rum uit Barbados, een rum uit Peru, een rum uit fiji  en een rum uit Barbados, zit er altijd wel een rum bij die in de smaak valt.

Daarnaast heeft Plantation rum nog een paar heerlijke ''sipping rums'' die gemaakt zijn om puur van te genieten of gebruikt kunnen worden als rum voor cocktails. Plantation Grande Reserve rum is zo een rum die heerlijk is om puur te drinken, maar door de smaken ook ideaal is om te mixen in een cocktail. Net als de Plantation XO 20th Anniversary het kroon juweel van plantation rum.

Rum van Plantation koop je via Club Rum. Ben je op zoek naar een Plantation Rum en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »