Alcoholvrije Rum

Alcoholvrije Rum

Er zijn verschillende verhalen over het ontstaan van de drank rum. Waarschijnlijk is rum ontstaan in Brazilië toen Portugese en Spaanse kolonisten daar suikerriet plantten. Vanuit Brazilië is de kunst van het stoken van rum verspreid naar andere landen over zee waarvan Cuba de bekendste is. Over de naam rum bestaan ook verschillende theorieën. De meest gesproken theorie stamt af van een Latijnse benaming dat staat voor suiker, Saccharum. Een andere theorie is dat de naam een verbastering is van het Franse woord 'arome'. Of wellicht is de naam wel ontstaan uit een Nederlandse theorie. Hierin wordt beschreven dat de drank vernoemd is naar enorme drinkglazen waar Nederlandse zeelui uit dronken, roemer. Officieel mag volgens de Europese wetgeving een drank de naam rum krijgen als het een destillaat is uit suikerriet en het minimaal 37,5% alcohol bevat. Alcoholvrije rum mag dus niet de naam rum krijgen. Toch wordt in de volksmond vaak gesproken over alcoholvrije rum.

 

Hoe wordt alcoholvrije rum gemaakt?

Alcoholvrije rum wordt op dezelfde manier geproduceerd als alcoholhoudende rum. Alleen de alcohol ontbreekt logischerwijs. De basis van rum is suikerriet. De kwaliteit van de rum is hier ook grotendeels afhankelijk van. De kleur van rum wordt bepaald door waar het in gerijpt wordt. Wordt de drank gerijpt in stalen tanks, dan blijft de drank kleurloos. Wordt de drank gerijpt in houten vaten, dan krijgt de drank een bruine kleur.

 

Mocktail met alcoholvrije rum

Alcoholvrije rum is heerlijk om puur 'on the rocks' te drinken, maar de veelzijdige drank is ook een uitstekende basis voor mocktails. Denk hierbij aan de klassieke Cuba Libre (Baco) of Mojito. Voeg botanicals en gedroogd fruit toe om tot heerlijke smaakcombinaties te komen.

 

Alcoholvrije Rum kopen

Je kunt via onze webshop online jouw fles alcoholvrije rum kopen, veilig en eenvoudig. Staat jouw favoriete alcoholvrije rum er niet tussen of ben je benieuwd naar ons ruimere assortiment? Bezoek dan onze webshop gespecialiseerd in alcoholvrije producten via de volgende link:

Alcoholvrij rum kopen

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »