Nederlandse Rum

Union Spice & Sea Salt

Union Spice & Sea Salt heeft smaken van kardemon, citrus, kruidnagel, cacao en vanille met een klein snufje zeezout.

€34,95
Tasting Box Rum Specials 4x25ml

Met de Tasting Box Rum Specials ontdek je vier nieuwe en verschillende soorten rum. Geniet van deze rum puur of gebruik ze als basis voor het maken van heerlijke cocktails.

€20,95
Union Lemon & Leaf

Union Lemon & Leaf Rum is een unieke rum met smaken van citroen en eucalyptusblaadjes, samen met de Kina schors, Sarawak peper en Sarsaparilla wortel heeft de rum een pittige maar complexe afdronk.

€27,95

Online rum uit Nederland kopen

Bij Nederland zullen de meesten geen rumproductie verwachten. Toch is ons regenachtige en kouden landje ook rijk aan een destilleerderij. Spirited Union produceert zijn flessen rum hier in ons eigen kikkerlandje.

Herkomst

Aangezien dit een Nederlandse website is, gaan we ervan uit dat men weet waar Nederland ligt. Voor degene die nog niet zoveel van Nederland weten, het is een land in het noordwesten van het vastenland van Europa.

Nederland is, zoals velen weten, een laaggelegen land dat al sinds het begin vecht tegen het water. Hoewel het oostelijke deel van het land boven het zeeniveau ligt, geldt dit niet voor het gehele westelijke deel. Hierom staan er veel dijken om dorpen en steden heen en wordt er veel geldt gestoken in het bijhouden van de deltawerken. Als je aan Nederland denkt, denk je vast aan de polders en het platte landschap. Toch kennen we een paar heuvelruggen en zelfs een heuse berg. Deze berg bevindt zich in Limburg in de gemeente Vaals.

Nederland hoorde lange tijd onder het gezag van andere landen. In de Romeinse tijd was het gebied tot de Rijn in handen van de Romeinen en met het begin van de Middeleeuwen kwam een groot deel van ons grondgebied in handen van de Frankische koning Karel de Grote. Later, vanaf de 16de eeuw, viel het land onder het gezag van de Spanjaarden en het gebied, de Verenigde Nederlanden, werd bestuurd door een landvoogd(es). Aan het eind van deze eeuw had Nederland genoeg van het Spaanse gezag en vond er een revolutie plaats. Vanaf 1588 zou Nederland een republiek zijn. Toen hoorde België ook nog bij dit gebied. Na het Napoleontische tijdperk aan het eind van de 18de en het begin van de 19de eeuw werd de zoon van stadhouder Willem V gevraagd koning te worden en sinds zijn toetreding in 1815 is Nederland een koninkrijk. Toen in 1830 België zich afscheidde van de rest van het land, ontstond het Nederland zoals wij het vandaag kennen.

De Nederlandse cultuur staat voor het buitenland bekend als zuinig en direct. Hoewel sommigen het niet zo goed willen toegeven, is dit ook zeker kenmerkend voor de Nederlandse cultuur. Daarnaast zijn de talloze schilders en schilderijen uit de 17de eeuw een trots van menig Nederlander. Ook Sinterklaas mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje van typisch Nederlandse dingen. Naast al deze oer Nederlandse aspecten heeft het land ook een erg multiculturele samenleving. Invloeden van allerlei landen vestigen zich langzaam in de Nederlandse cultuur. Denk aan de komst van vele Chinese restaurants of de viering van de Ramadan die ondertussen bekend terrein is voor de meeste inwoners.

Het culturele erfgoed van Nederland zal toch vooral bestaan uit bijvoorbeeld de molens op Kinderdijk en Rijksmuseum in Amsterdam. Ook de Veluwe, het Keukenhof, de Efteling en de Waddeneilanden passen hier goed bij. Op gebied van eten en drinken zeggen veel landen dat Nederland weinig uniek is, maar wie dat denkt moet maar eens denken aan hutspot en andere soorten stampotten.

De flessen rum

Als je aan het produceren van rum denkt, denk je vaak aan suikerrietplantages en warme eilanden. Toch wordt er ook in Nederland rum geproduceerd. Dit gebeurt in Amsterdam door het merk Spirited Union. Spirited Union is een botanische distilleerderij, wat wil zeggen dat het merk de nadruk legt op de plantkunde. De rum wordt gemaakt van enkel natuurlijke ingrediënten. De oprichter van het merk groeide op Aruba en heeft altijd het belang van goede ingrediënten geleerd. Toen hij het aanbod van kunstmatig gearomatiseerde en ontzettend zoete rum, wilde hij het anders doen. Alles natuurlijk!

Rum uit Nederland kopen

Rum uit Nederland koop je via Club Rum. Ben je op zoek naar een Rum uit Nederland en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »