Nederlandse Rum

Tasting Box Rum Specials 4x25ml

Met de Tasting Box Rum Specials ontdek je vier nieuwe en verschillende soorten rum. Geniet van deze rum puur of gebruik ze als basis voor het maken van heerlijke cocktails.

€20,95
Union Honey 70CL

Ontdek de unieke verhaallijn achter onze Honey Rum Liqueur. Om de perfecte unie van honingsmaken en rum te creëren, hebben we zorgvuldig een blend van cask-aged column still rum uit de Dominicaanse Republiek geselecteerd.

€28,95
Union Queen Pineapple & Spice 70CL + Glas

Proef de Exotische Sensatie van Union Queen Pineapple & Spice 70CL
Bestel Union Queen Pineapple & Spice 70CL nu met Glas - Heerlijke Rum met Ananas en Kruidige Toetsen

€34,95
Union Rum Flight 3 x 10CL

De Union Rum Flight 3 x 10CL is samengesteld om u kennis te laten maken met de opmerkelijke verscheidenheid aan smaken die Union Rum te bieden heeft.

€18,95
Union Sweet Orange & Ginger 70CL

Union Sweet Orange & Ginger 70CL is een waar kunstwerk van smaak, ambachtelijk gecreëerd door onze e-commerce specialisten.

€28,95
Union Lemon & Leaf 70CL

Ontdek de exquise smaak van Union Lemon & Leaf 70CL, een ware traktatie voor de zintuigen. Deze unieke rum wordt gedistilleerd in de Agricole-stijl en is geïnfuseerd met heerlijke zesty citroenen die groeien langs de zonovergoten Amalfi kust.

€28,95
Union Pink Grapefruit & Rose 70CL

Ontdek de unieke en verfrissende smaak van Union Pink Grapefruit & Rose 70CL. Onze ambachtelijke rum uit Eswatini wordt gecombineerd met de huid van blush-pink grapefruits, waardoor een aangename en halfzoete smaak ontstaat.

€28,95
Union Spice & Sea Salt 70CL

Welkom bij Union Spice & Sea Salt 70CL, waar we ons hebben laten inspireren door de creativiteit van topchefs, chocolatiers en mixologen.

€28,95
Union Queen Pineapple & Spice 70CL in Giftbox

Laat je meeslepen door de onweerstaanbare smaak van Union Queen Pineapple & Spice 70CL in Giftbox.

€31,95
Union Organic Coconut 70CL

Union Organic Coconut 70CL biedt een fascinerende kijk op tropische smaken.

€28,95
Union Queen Pineapple & Spice 70CL

Laat je meevoeren naar een tropisch paradijs met Union Queen Pineapple & Spice 70CL. Deze heerlijke rum neemt je mee op een smaakvol avontuur, waarin de zoete en sappige smaak van koningin ananas harmonieert met verfijnde kruidige tonen.

€28,95

Online rum uit Nederland kopen

Bij Nederland zullen de meesten geen rumproductie verwachten. Toch is ons regenachtige en kouden landje ook rijk aan een destilleerderij. Spirited Union produceert zijn flessen rum hier in ons eigen kikkerlandje.

 

Herkomst

Aangezien dit een Nederlandse website is, gaan we ervan uit dat men weet waar Nederland ligt. Voor degene die nog niet zoveel van Nederland weten, het is een land in het noordwesten van het vastenland van Europa.

Nederland is, zoals velen weten, een laaggelegen land dat al sinds het begin vecht tegen het water. Hoewel het oostelijke deel van het land boven het zeeniveau ligt, geldt dit niet voor het gehele westelijke deel. Hierom staan er veel dijken om dorpen en steden heen en wordt er veel geldt gestoken in het bijhouden van de deltawerken. Als je aan Nederland denkt, denk je vast aan de polders en het platte landschap. Toch kennen we een paar heuvelruggen en zelfs een heuse berg. Deze berg bevindt zich in Limburg in de gemeente Vaals.

Nederland hoorde lange tijd onder het gezag van andere landen. In de Romeinse tijd was het gebied tot de Rijn in handen van de Romeinen en met het begin van de Middeleeuwen kwam een groot deel van ons grondgebied in handen van de Frankische koning Karel de Grote. Later, vanaf de 16de eeuw, viel het land onder het gezag van de Spanjaarden en het gebied, de Verenigde Nederlanden, werd bestuurd door een landvoogd(es). Aan het eind van deze eeuw had Nederland genoeg van het Spaanse gezag en vond er een revolutie plaats. Vanaf 1588 zou Nederland een republiek zijn. Toen hoorde België ook nog bij dit gebied. Na het Napoleontische tijdperk aan het eind van de 18de en het begin van de 19de eeuw werd de zoon van stadhouder Willem V gevraagd koning te worden en sinds zijn toetreding in 1815 is Nederland een koninkrijk. Toen in 1830 België zich afscheidde van de rest van het land, ontstond het Nederland zoals wij het vandaag kennen.

De Nederlandse cultuur staat voor het buitenland bekend als zuinig en direct. Hoewel sommigen het niet zo goed willen toegeven, is dit ook zeker kenmerkend voor de Nederlandse cultuur. Daarnaast zijn de talloze schilders en schilderijen uit de 17de eeuw een trots van menig Nederlander. Ook Sinterklaas mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje van typisch Nederlandse dingen. Naast al deze oer Nederlandse aspecten heeft het land ook een erg multiculturele samenleving. Invloeden van allerlei landen vestigen zich langzaam in de Nederlandse cultuur. Denk aan de komst van vele Chinese restaurants of de viering van de Ramadan die ondertussen bekend terrein is voor de meeste inwoners.

Het culturele erfgoed van Nederland zal toch vooral bestaan uit bijvoorbeeld de molens op Kinderdijk en Rijksmuseum in Amsterdam. Ook de Veluwe, het Keukenhof, de Efteling en de Waddeneilanden passen hier goed bij. Op gebied van eten en drinken zeggen veel landen dat Nederland weinig uniek is, maar wie dat denkt moet maar eens denken aan hutspot en andere soorten stampotten.

 

De flessen rum

Als je aan het produceren van rum denkt, denk je vaak aan suikerrietplantages en warme eilanden. Toch wordt er ook in Nederland rum geproduceerd. Dit gebeurt in Amsterdam door het merk Spirited Union. Spirited Union is een botanische distilleerderij, wat wil zeggen dat het merk de nadruk legt op de plantkunde. De rum wordt gemaakt van enkel natuurlijke ingrediënten. De oprichter van het merk groeide op Aruba en heeft altijd het belang van goede ingrediënten geleerd. Toen hij het aanbod van kunstmatig gearomatiseerde en ontzettend zoete rum, wilde hij het anders doen. Alles natuurlijk!

 

Rum uit Nederland kopen

Rum uit Nederland koop je via Club Rum. Ben je op zoek naar een Rum uit Nederland en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »