Bacardi Anejo Cuatro 70cl

Bacardi Anejo Cuatro 70cl heeft tonen van zachte vanille, geroosterde eik, kruidnagel en honing, met een zachte afdronk.

€20,95 €24,95
Bacardi Anejo Cuatro 1L

Bacardi Anejo Cuatro 1L heeft tonen van zachte vanille, geroosterde eik, kruidnagel en honing, met een zachte afdronk.

€29,95
Don Q 151 Overproof

Don Q 151 Overproof rum heeft kenmerken van vanille en eikenhout met tonen van rook en tabak

€28,95

Online rum uit Puerto Rico kopen

Puerto Rico is bekend van Ricky Martin en het prachtige weer, maar wist jij dat sommige mensen geloven dat er buitenaards leven op het eiland is en dat het politiek gezien nog nauwe banden heeft met de Verenigde Staten? Oh ja en er wordt natuurlijk ook heerlijke rum geproduceerd op dit eiland!

 

Herkomst

Puerto Rico is een eiland in het Caribisch gebied. Het ligt ten oosten van de Dominicaanse republiek en ten westen van de Britse Maagdeneilanden. De hoofdstad van Puerto Rico is San Juan en het land bestaat uit een hoofdeiland en een aantal kleinere eilanden. Het land is een ‘vrijstaat’ van de Verenigde Staten, wat een vrij vaag begrip is. De volgende zin geeft iets meer duidelijkheid: “Het is binnenland ten opzichte van het buitenland, maar buitenland ten opzichte van het binnenland.”

Op Puerto Rico heerst een heerlijk tropisch klimaat met temperaturen tussen de 25 en 35 graden en het eiland kent genoeg zandstranden en heldere blauwe wateren. Ook vind je allerlei kastelen in de hoofdstad San Juan. Puerto Rico kent een regen- en orkaanseizoen. Om die periode te ontwijken, kun je het beste in januari tot en met mei het eiland bezoeken. Op Puerto Rico zijn een aantal endemische soorten planten en dieren te vinden, wat betekent dat je deze soorten nergens anders zal vinden. Het eiland is helaas al vaker getroffen door heftige orkanen, aardbevingen en tsunami’s.

Ook op Puerto Rico leefden vroeger verschillende indianenstammen en ook dit eiland werd ontdekt door Christoffel Columbus, waarna de Spaanse bezetting begon. Het toen nog Spaanse eiland werd twee keer door de Britten en één keer door Nederland aangevallen, maar hield al die tijd stand. Het was een belangrijk eiland voor de Spanjaarden om de rest van Latijns-Amerika te koloniseren. In 1898 werd het eiland tijdens een oorlog ingenomen door de Verenigde Staten. Sommigen vonden dit een bevrijding van Spanje, maar anderen zien het als een bezetting door de Verenigde Staten. Het eiland kreeg zelfbestuur en stemde in 1914 voor onafhankelijkheid, maar dit laatste hielden de Amerikanen tegen.

De cultuur van Puerto Rico is een mengeling van de oorspronkelijke indianenstam, de Spanjaarden en de Amerikanen. Een opvallend deel van de Puerto Ricaanse cultuur is het hanenvechten. Twee hanen vechten dan tegen elkaar en de kijkers kunnen wedden op welke haan zal winnen. Een ander feitje over Puerto Rico is dat sommigen geloven dat er een buitenaardse basis is in de gemeente El Yunque. Dit komt door de ligging bij de Bermudadriehoek.

 

De flessen rum

De oprichter van Don Q rum was Don Juan en naast het stichten van een rummerk en een distilleerderij, heeft hij ook de stad Mercedita gesticht. De stad is vernoemd naar zijn vrouw Mercedes. Het rummerk is hij begonnen door de rietsuikerproductie uit te breiden en met een Franse koperen pot rum te maken.

Don Q legt de nadruk op kwaliteit, maar ook op duurzame productie. Het merk doet er zoveel mogelijk aan om de productie van hun flessen rum zo duurzaam en eco-friendly mogelijk te doen.

 

Rum uit Puerto Rico kopen

Rum uit Puerto Rico koop je via Club Rum. Ben je op zoek naar een Rum uit Puerto Rico en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »