The Kraken Spiced Black Rum 70cl

Kraken spiced black rum (70cl) heeft een licht zoet, cola-achtige vanille smaken met kruidige tonen die overvloeien in smaken van espressokoffie, romige karamel, kaneel, kruidnagel en peperkoek.

€24,95
The Kraken Spiced Black Rum 1L

The Kraken spiced black rum heeft een licht zoet, cola-achtige vanille smaken met kruidige tonen die overvloeien in smaken van espressokoffie, romige karamel, kaneel, kruidnagel en peperkoek.

€32,95
The Kraken Spiced Black Rum 1L in Giftbox

The Kraken spiced black rum heeft een licht zoet, cola-achtige vanille smaken met kruidige tonen die overvloeien in smaken van espressokoffie, romige karamel, kaneel, kruidnagel en peperkoek.

€30,95
Angostura 1919

Angostura 1919 rum heeft een smaken palet met tonen van geroosterde noten, vanille en accenten van donkere specerijen.

€34,95
Angostura 1919 Giftbox

Angustura 1919 rum heeft een smaken palet met tonen van geroosterde noten, vanille en accenten van donkere specerijen.

€33,95
Angostura 5 Year Gold

Angostura 5 Year Gold rum presenteert smaken van chocolade, kruiden, vanille en geroosterde eikenhout en zorgt voor een opmerkelijk warme en zachte afdronk.

€23,95
Angostura 7 Year Dark

Angostura 7 Year Dark rum zit vol met smaken zoals esdoorn, chocolade, honing en toffee, en heeft een rijke, volle smaak met een klassieke afdronk.

€26,95
Angostura 1824 12 Year

Angostura 1824 rum heeft rijke tonen van zoete melasse, vanille, honing, kruiden en accenten van cognac.

€58,95
Banks 7 Year

Banks 7 Year een uitstekende mix van 23 rum uit 8 distilleerderijen van 7 origine geeft het complexiteit, karakter en diepte.

€42,95

Online rum uit Tobago kopen

Tobago wordt eigenlijk altijd in combinatie genoemd met het eiland Trinidad. Samen vormen zij een land voor de kust van Venezuela. Van het eiland Tobago komen onder andere flessen rum van Angostura en The Kraken.

 

Herkomst

Tobago is een eiland in de Caribische Zee en is onderdeel van het land Trinidad en Tobago. Niet geheel verassend bestaat dat land uit twee eilanden; Trinidad en Tobago. Tobago ligt zo’n 30 kilometer ten noorden van Trinidad en het land ligt erg dichtbij de Venezolaanse kust. Tobago is vergeleken met Trinidad niet erg groot. De hoofdplaats van Tobago is Scarborough en de hoofdstad van Trinidad en Tobago is Port of Spain.

Tobago heeft een aantal heel mooie baaien. Het is een waar tropisch eiland. Je vind er witte zandstranden en prachtig helder blauw water. Er zijn op dit eiland niet veel bergen te vinden, maar wel kun je hier genieten van een tropisch regenwoud. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een prachtige waterval of naar alle vogels die hier te vinden zijn. Tobago heeft ongeveer de helft van het aantal vogelsoorten die op Trinidad te vinden zijn, maar ook heeft Tobago 27 soorten die niet op Trinidad te vinden zijn.

Veel verschillende stammen hebben zich al op deze eilanden gevestigd en in 1498 kwam Christoffel Columbus aan op Tobago. Het eiland heette eerst Bella Forma, maar deze naam is later gewijzigd naar Tobago. Die naam komt waarschijnlijk van het woord tabak. Opvallend is dat dit eiland niet bepaald een stabiele besturing heeft gehad. Sinds de ontdekking is het eiland zo’n 22 keer van bezitter veranderd. Grote namen uit die tijd als Spanje, Frankrijk, Nederland en Engeland waren een tijdje de baas over Tobago, maar ook Koerland heeft het eiland ooit in handen gehad.

De cultuur van Tobago is een mix van Afrikaanse, Europese en Aziatische culturen. Het hoogtepunt van het jaar is hier Carnaval. Het wordt grootst gevierd met de hele dag door reggaemuziek en dansende mensen door de straat. Naast reggaemuziek wordt hier ook veel Calypsomuziek gedraaid. Deze calypsomuziek en de typerende steeldrums vinden hun oorsprong namelijk in dit land.

 

De flessen rum

Uit Tobago komen de merken Angostura en The Kraken. De naam Angostura is eigenlijk de naam van een Venezolaanse stad en dit is ook waar de oprichter van dit merk vandaan komt. In het allereerste begin was zijn formule bedoeld voor medische doeleinden. Later wordt dit omgezet naar flessen rum en de familie verhuist naar Port of Spain, Trinidad. De flessen rum uit deze categorie zijn geproduceerd op het eiland Tobago. Het merk mocht in 1952 zelfs een van haar producten presenteren aan Queen Elizabeth II.

De legende over het merk The Kraken gaat, dat een schip vol vaten rum aangevallen werd door een reusachtige kraken. De bemanning werd overboord geslingerd. Alle vaten met rum gingen verloren, behalve één. Dat ene vat zou later omgedoopt worden tot “The Kraken Rum” en het zou bekend staan als een drank van ongekende duisternis.

 

Rum uit Tobago kopen

Rum uit Tobago koop je via Club Rum. Ben je op zoek naar een Rum uit Tobago en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »