Bumbu Rum XO

Bumbu Rum XO (70CL) rijpt eerst 15 jaar in bourbon vaten en daarna geniet de rum een finish in witte Spaanse eiken sherry vaten. Dit zorgt voor een breed smaak palet, evenwichtige rum met een fantastische afdronk.

€39,95
Ron de Jeremy Reserva

Hell or High Water voorheen bekend als Ron de Jeremy Reserva rum is niet al te zoet, maar genoeg om de intense golven van fruit en eik te ondersteunen.

€27,90
Plantation Single Casks 2022 Panama 2008 70 cl

Plantation Single Casks 2022 Panama 2008 70 cl

€54,95
Rum Malecon Reserva Superior 15Y met 2 glazen

Een Rum Malecon Reserva Superior 15Y met 2 glazen.

€39,45
Rum Malecon Reserva Superior 12Y met 2 glazen

Rum Malecon Reserva Superior 12Y met 2 glazen

€34,95
Plantation Single Casks 2022 Panama 2012 70 cl

Plantation Single Casks 2022 Panama 2012 70 cl

€49,95
Cane Island Five Icon Blend 70CL

Cane Island Five Icon is niet alleen een geweldige rum voor rumliefhebbers, maar het is ook een fantastisch cadeau voor iedereen die van kwaliteitsrum houdt.

€35,95
Plantation Panama 2008 13 Years Old

Deze Double Aged Rum van Plantations komen het beste van 2 werelden samen.

€54,95
Cane Island Panama 70CL

Deze rum is gerijpt voor een periode van maximaal 8 jaar in voormalige bourbonvaten. Dit gebeurde in het tropische klimaat van Panama.

€27,49

Online rum uit Panama kopen

Panama is het meest bekend door het Panamakanaal, maar heeft nog veel meer te bieden. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige zandstranden, bergen, oerwouden, stadjes, indianencultuur enzovoort. Dit land heeft ook een lekker rummerk wat op een vrij creatieve manier op zijn naam kwam.

Afkomst

Panama is een zeer langwerpig land en ligt in Midden-Amerika en grenst in het westen aan Costa Rica en in het oosten aan Colombia. In het noorden ligt de Caribische Zee en in het zuiden de Grote Oceaan. De hoofdstad van Panama is het gelijknamige Panama-Stad. Panama staat natuurlijk bekend om het Panamakanaal, een kanaal van zo’n 80 kilometer lang dat Panama ongeveer door tweeën deelt. Het kanaal wordt gebruikt om een kortere route te nemen van de Caribische Zee naar de Grote Oceaan en andersom.

In Panama vind je ook prachtige natuur. Het land heeft zowel berggebieden als regenwouden en ook genoeg witte zandstranden met prachtig blauw water. Panama heeft simpelweg alles te bieden. Qua dieren vind je hier onder andere apen, jaguars, krokodillen en poema’s. Onder water vind je dolfijnen, walvissen, koraalriffen en veel kleurrijke vissen. Ook in de lucht wemelt het van de interessante dieren. Panama telt zo ongeveer 1000 vogelsoorten. Het tropische klimaat geeft Panama een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 20 tot 25 graden.

Ook Panama werd vroeger bewoond door precolumbiaanse beschavingen en later ontdekt en veroverd door de Spanjaarden. Die bezetting duurde vanaf 1502 tot 1821. Hierna hoorde het land bij Groot-Colombia. Door hulp van de Amerikaanse president Roosevelt konden vrijheidsstrijders in de 20ste eeuw de macht grijpen en in 1904 kreeg het land zijn eerste president. Toch hield het land nog altijd nauwe banden met de Verenigde Staten. Het Panamakanaal, wat rond die tijd werd gebouwd, was zelfs in handen van de Amerikanen. Pas in 1999 zou het Panamakanaal daadwerkelijk onder Panamese besturing vallen.

In Panama leven nog een aantal originele indianenstammen. Zij beoefenen vaak nog min of meer hun eigen cultuur en dat is wel bijzonder. Veel van deze stammen hebben diep respect voor de natuur en hechten veel waarde aan hun eigen normen en waarden. Het is heel interessant om een paar van deze stammen te bezoeken. Sommigen leven in een wat meer afgelegen gebied, terwijl er ook reizen georganiseerd worden vanuit Panama-Stad om de cultuur van wat dichterbij wonende indianenstammen mee te maken.

De flessen rum

Rum uit Panama is er nog niet zo vreselijk lang. In de 20ste eeuw werd de eerste distilleerderij opgezet. Suikerriet groeit van nature in Panama, wat het een perfect land maakt voor de rum productie. De flessen rum uit Panama worden gekenmerkt door een donkere kleur en aromatische smaken.

Ron de Jeremy komt uit Panama. Dit merk is nog redelijk jong, met haar oorsprong in 2004 en de productie pas een paar jaar later. Het merk ontstond door twee mannen, Olli Hietalahti en Jouke Laune, die in een bar zaten en een poster met ‘Ron…’ zagen. Ron is Spaans voor rum en de mannen bedachten zich wie nou eigenlijk de meest bekende Ron was. Ze kwamen uit op Ron Jeremy, een Amerikaanse pornoacteur. Na wat grappen en het idee te hebben voor een paar jaar, belden de mannen Ron op met het idee een rummerk met zijn naam te beginnen. Ron vond het geweldig en zodoende was een grapje de oorsprong van een rummerk dat verkocht wordt over de hele wereld.

Rum uit Panama kopen

Rum uit Panama koop je via Club Rum. Ben je op zoek naar een Rum uit Panama en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »