Island Signature Collection Amber Rum met 4 Glazen

Island Signature Collection Turquoise Bay Amber Rum met 4 Glazen

€33,95
Clairin Casimir

Clairin Casimir heeft een bijzondere manier van gisten, tijdens de gisting worden er kruiden of plantaardig materiaal toevoegt aan zuiver rietsap om de aroma's te versterken. Casimire voegt bladeren van citronella, kaneel en gember toe, dit geeft de rum e

€46,95
Clairin Vaval

Clairin Vaval heeft een basis van zuiver rietsap en wordt op natuurlijke wijze gefermenteerd met wilde gist en gedistilleerd in een doorlopende koperen kolom.

€46,95
Shack Rum Red Spiced 70CL

De Shack Rum Red Spiced is een kwalitatieve kennismaking en zachtere benadering van gekruide rum. Een mooie balans van zoetheid en maceratie van kruiden zorgt ervoor dat deze rum perfect is om puur te drinken of als basis voor heerlijke cocktails.

€24,95
Clairin Sajous

Clairin Sajous, heeft van de distillatie van een beslag van rietsiroop en niet van melasse; er wordt geen suiker geproduceerd.

€46,95
Shack Rum Pecan Spiced 70CL

De Shack Rum Pecan Spiced is een kwalitatieve kennismaking en zachtere benadering van gekruide rum. Een mooie balans van zoetheid en maceratie van kruiden zorgt ervoor dat deze rum perfect is om puur te drinken of als basis voor heerlijke cocktails.

€24,95

Online rum uit Haïti kopen

Haïti heeft het in de geschiedenis niet altijd makkelijk gehad en door de natuurrampen die vaak voorkomen in dit land zal dat waarschijnlijk niet al te snel veranderen. Desalniettemin heeft het land een prachtige natuur en rijke geschiedenis. En natuurlijk heerlijke rum! Clairin wordt namelijk in Haïti geproduceerd en wordt ook wel ‘The Spirit of Haïti genoemd’.

 

Herkomst

Haïti ligt op het eiland Hispaniola en ligt direct naast de Dominicaanse Republiek.  Verder liggen Cuba en Jamaica ten westen van het eiland en grenst het land in het noorden aan de Atlantische Oceaan en in het zuiden aan de Caribische Zee. Haïti heeft ruim 10,5 miljoen inwoners en het duurt ongeveer 11 uur om er vanaf Nederland heen te vliegen. De hoofdstad van het land is Port-au-Prince.

Naast de politieke onrust heeft het land ook te lijden onder diverse natuurrampen, zoals aardbevingen, overstromingen en orkanen. Het land heeft een gemiddelde temperatuur van 25 tot 30 graden en de orkanen komen elk jaar in het najaar weer terug. Opvallend is dat het regenseizoen in het noorden anders is dan het regenseizoen in het zuiden. In het noorden loopt het namelijk van oktober tot mei en in het zuiden andersom. Haïti kent prachtige groene bergen en geweldige watervallen.

Haïti is zowel een Spaanse als een Franse kolonie geweest. In 1492 werd het eiland waarop Haïti zich bevindt ontdekt doorr Christoffel Columbus. Het land kwam toen onder Spaans bewind. In 1697 werd het land overgedragen aan de Fransen, maar tegelijk met de Franse Revolutie begon er in Haïti in 1789 een revolutie. Met de onafhankelijkheid in 1804, was Haïti het eerste onafhankelijke land van Latijns-Amerika. Haïti is daarna nog een korte tijd de baas geweest over heet Hispaniola, maar ook de Dominicaanse Republiek vond de onafhankelijkheid in 1844.

Tegenwoordig heeft Haïti het niet zo best en behoort het tot één van de armste landen ter wereld. In 2010 nog vond er een sterke aardbeving plaats waardoor een enorm deel van het land in puin lag en meer dan 100.000 inwoners het niet overleefden. Ook op dit eiland leefden vroeger indianen. Tegenwoordig is het grootste deel van de bevolking een afstammeling van Afrikaanse slaven.

 

De flessen rum

Op Haïti zijn heel wat kleine distilleerderijen en een paar grotere. De meeste flessen rum die in het land worden geproduceerd, wordt dan ook geconsumeerd door de lokale bevolking. Clairin is één van de grotere rummerken die ook voor de internationale handel wordt geproduceerd. Wat opvallend is, is dat Clairin niet één distilleerderij heeft. Het merk wordt in verschillende distilleerderijen geproduceerd en elke rum draagt de naam van de maker. Zo hebben we bij Club Rum Clairin Vaval, die geproduceerd wordt door de distilleerderij van Fritz Vaval, en Clairin Casimir, geproduceerd door de distilleerderij van Fauber Casimir.

 

Rum uit Haïti kopen

Rum uit Haïti koop je via Club Rum. Ben je op zoek naar een Rum uit Haïti en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »