Saint James Rum - Online kopen via Club Rum

Saint James Rum - Online kopen via Club Rum

Welkom bij Club Rum's exclusieve categorie gewijd aan Saint James Rum. Sinds 1765 staat Saint James bekend om het produceren van rum van ongeëvenaarde kwaliteit en draagt het de prestigieuze Appellation d’Origine Contrôlée Martinique (A.O.C Martinique) met trots. Laat ons je meenemen op een reis door de geschiedenis, productieprocessen en unieke smaken van deze opmerkelijke rum.

 

De unieke A.O.C Martinique-status

Maar wat betekent A.O.C Martinique eigenlijk? Martinique is het enige Franse overzeese gebied dat de prestigieuze A.O.C-status voor zijn rum draagt. Deze erkenning, verkregen in 1996, weerspiegelt het unieke karakter van Martinique's "agricole" rum, waarbij de nauwe band tussen productie, terroir en generaties van vaardigheid en kennis tot uiting komt.

Om te voldoen aan de status "Rhum agricole A.O.C Martinique", moet de rum worden bereid van suikerriet dat wordt geteeld in een door de A.O.C. voorgeschreven gebied (slechts 23 gemeenten in Martinique). De A.O.C. reguleert ook de oogstperiode en de suikerrietopbrengst per hectare. Productie is eveneens onderworpen aan regels met betrekking tot het persen van suikerriet en de distillatiemethode.

 

Internationale erkenning

Saint James Rhum Agricole toont Martinique-vakmanschap en de Appellation d’Origine Contrôlée aan de hele wereld. Het wordt verkocht in meer dan 50 landen en is momenteel 's werelds best verkopende agricole rum en het tiende grootste rummerk ter wereld (bron: The IWSR 2020). De rum van Saint James ontvangt regelmatig prijzen bij talrijke internationale competities. In 2018 ontving het merk wereldwijd maar liefst 25 medailles, voornamelijk gouden.

 

Duurzame toewijding

Saint James distilleerderij werkt in een gesloten systeem en is daardoor volledig energieonafhankelijk. Elk stadium van de rumproductie in de distilleerderij is ontworpen om de impact op het milieu te minimaliseren. De suikerplantages nabij de distilleerderij verminderen de noodzaak van lange transportafstanden voor het suikerriet, wat op zijn beurt de CO2-uitstoot vermindert. Saint James teelt het type "C4" suikerriet, dat een echte koolstofput is en meer CO2 vastlegt dan andere variëteiten.

Een deel van de bagasse, het vezelachtige residu dat overblijft na het persen van het suikerriet, wordt gebruikt als biobrandstof om de distillatiekolommen en suikerrietmolen aan te drijven. Een ander deel wordt gecomposteerd of omgezet in elektriciteit via een turbogenerator. De vinasse, het vloeibare residu van de distillatie, wordt behandeld om water te verkrijgen dat wordt gebruikt om de suikerrietvelden te irrigeren. Ontdek de fascinerende wereld van Saint James Rum en proef de perfecte harmonie van erfgoed, smaak en duurzaamheid. Maak je keuze uit hun uitgebreide assortiment en ervaar de Franse kunst van rumproductie.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »