Peaky Blinders Black Spiced Rum

Peaky Blinders Black Spiced Rum heeft tonen van vanille, kruidnagel en geflambeerde sinaasappelschillen.

€20,45
sadlers Peaky Blinders Giftset - 2x 70CL

Een zeer unieke en exclusieve set met 2 verschillende soorten Sadlers Peaky Blinders flessen! Met de de bourbon whisky en de black spiced rum ben je voorzien van een leuke giftset. De giftset komt in een luxe zwarte cadeaudoos.

€52,45

Online rum uit het Verenigd Koninkrijk kopen

Het Verenigd Koninkrijk, niet te verwarren met Engeland of Groot-Brittannië, kennen we allemaal wel. Het land staat bekend om veel dingen, maar niet om de heerlijke rum die er gemaakt wordt. Dat is zonde! Probeer toch eens de Engelse rum die vernoemd is naar Peaky Blinders.

 

Herkomst

Het Verenigd Koninkrijk ligt voor de kust van Noordwest-Europa. Het bestaat niet alleen maar uit Engeland, maar ook Schotland, Wales en Noord-Ierland zijn deel van dit land. De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is Londen, maar andere grote steden zijn bijvoorbeeld Liverpool, Glasgow, Manchester, Belfast en Edinburgh. Wat je misschien ook snel kan vergeten is dat het Verenigd Koninkrijk in het noorden een aantal kleinere eilandjes heeft. Het land ligt wel in Europa, maar is geen deel meer van de Europese Unie.

Het Verenigd Koninkrijk heeft mooie groene hooglandschappen en aan de kust rotsachtige gebieden. Denk bijvoorbeeld aan de krijtrotsen bij de kustplaats Dover. Het is welbekend dat het in het verenigd Koninkrijk veel regent en niet vaak erg warm is. De temperaturen zijn vaak goed te vergelijken met Nederlandse temperaturen.

Het Verenigd Koninkrijk heeft een erg interessante en bewogen geschiedenis. De Romeinse tijd brak in het Verenigd Koninkrijk pas in 43 n. Chr. en dan eigenlijk ook alleen maar in Engeland en Wales (met uitzondering van Cornwall). Na de Romeinse tijd vielen ook de Noormannen het land binnen, dit keer voornamelijk in het noorden. Het Verenigd Koninkrijk ontstond pas echt onder de Act of Union in 1707. Daarvoor waren de verschillende landen nog onafhankelijk van elkaar en niet lang voor deze Act speelde zich ook het verhaal van de bekende Engelse koningin Elizabeth I af. Ierland heeft in zijn geheel ongeveer 100 jaar bij het Verenigd Koninkrijk gehoord, maar vanaf ongeveer 1921 bleef daarvan alleen nog Noord-Ierland over.

Als je aan het Verenigd Koninkrijk denkt, kun je aan heel veel denken. Het land staat namelijk bekend om bijvoorbeeld de dubbeldekkerbussen, thee, pubs, de rode telefooncellen, de London Eye, Koning Arthur, de monarchie en de koninklijke familie, enzovoort.

 

De flessen rum

De Engelsen vonden tijdens hun overheersing van Barbados de rum zo’n beetje uit. Toch blijft de productie van rum veelal op de eilanden. Wel hebben wij bij Club Rum de Engelse Peaky Blinders Black Spiced Rum. Deze rum is uiteraard vernoemd naar de straatbende ‘Peaky Blinders’ uit de 19de en 20ste eeuw. In de rum is vanille, kruidnagel en geflambeerde sinaasappelschillen de vinden.

 

Rum uit het Verenigd Koninkrijk kopen

Rum uit het Verenigd Koninkrijk koop je via Club Rum. Ben je op zoek naar een Rum uit het Verenigd Koninkrijk en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »