Witte Rum - White Rum

Witte rum

Witte rum. Gewoon wodka met een andere naam, alleen geschikt om te mengen met cola of te verliezen in een cocktail. Toch? Fout. Hoewel dit de jongste drank in de rum hiërarchie zijn, omvatten ze ook een groot aantal stijlen, waaronder een aantal waar karakter heeft mogen zegevieren over neutraliteit.

Witte rum is het levendigste gezicht van rum, van een eenvoudige Cuba Libre tot de meest complexe brouwsels van de moderne mixologie. Maar ook daar is er sprake van een regionaal karakter en meer smaak dan veel mensen denken.

 

How its made 

Er is een algemene correlatie in gedistilleerde dranken tussen kleur en smaak, waarbij donker gelijk is aan intens en helder is aan zacht. Goede witte rum geeft echter de leugen aan dit begrip, en het wordt op meer plaatsen en door meer mensen geproduceerd dan je zou verwachten.

Alleen omdat een rum helder is, betekent dit niet dat hij direct van de alambiek af gebotteld is. Veel witte rum vergrijst een paar jaar, waardoor het proces een nieuw niveau van subtiliteit en complexiteit krijgt.

 

Witte rum VS. Donkere rum

Er is een groot verschil tussen de dominante smaken van witte rum en donkere rum. Witte rum draait om frisheid en vitaliteit, terwijl donkere rum bekend staat om zijn kracht en rijkdom. De ene is niet beter dan de andere, ze zijn slechts anders. Bij cocktails schreeuwt een Mojito om witte rum die past bij de schone, zinvolle stijl, terwijl een Dark 'n' Stormy vertrouwt op de volle stevigheid van een donkere rum.

 

Witte Rum kopen - White Rum Bestellen

Witte rum koop je online via Club Rum. Ben je op zoek naar een witte rum en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »