Opthimus 15 Years giftbox

Opthimus 15 Years biedt fijne en aangename aroma's van eikenhout, suikerriet, honing, gekonfijte sinaasappel en vanille. De rum is zacht, zoet en smakelijk, met een aangename, lange afdronk van gebak en eik.

€48,95
Opthimus 18 Years giftbox

Opthimus 18 Years rum onthult aangenaam fruitig tonen, met complexe aroma's van honing, koffie, chocolade, karamel en vanille. De afdronk is lang, glad en houtachtig.

€52,99
Opthimus 21 Year giftbox

Opthimus 21 Year rum heeft ronde, rijke tonen van donker fruit, met accenten van rijpe banaan, bruine suiker, kaneel, nootmuskaat en chocolade met een hoog cacao gehalte.

€59,95
Opthimus 25 Year giftbox

Opthimus 25 Year rum heeft ronde, rijke tonen van donker fruit, met accenten van rijpe banaan, bruine suiker, kaneel, nootmuskaat en chocolade met een hoog cacao gehalte.

€77,95
Brugal 1888

Een complexe maar evenwichtige rum die de zintuigen prikkelt en evolueert in het glas, met smaken van koffiebonen, citrus, toffe, vanille, rozijnen en rood fruit

€51,95
Presidente Marti 15 Years Solera

Presidente Marti 15 Years Solera Giftbox is een donkere rum met verschillende zoete tonen van honing, toffee, rozijn en cacao. De rum heeft een nasmaak van tabak.

€32,95
Presidente Marti 19 Year giftbox

Presidente Marti 19 Year heeft smaken van peperige eik, suikerachtig gebak, pittige chocolade, vijgen, en tabak tonen.

€37,95 €41,95
Presidente Marti 23 Year Giftbox

Presidente Marti 23 Year Giftbox heeft smaken van peperige eik, suikerachtig gebak, pittige chocolade, vijgen, en tabak tonen.

€44,50
Barcelo Gran Anejo met 2 glazen

Barcelo Gran Anejo met 2 glazen bestellen? ✅Snelle levering ✅Scherpe prijzen ✅Gratis verzending vanaf €149,- bij de nr. 1 rumwebshop van Nederland

€18,95
Barcelo Imperial giftpack met 2 glazen

Barcelo Imperial giftpack met 2 glazen bestellen? ✅Snelle levering ✅Scherpe prijzen ✅Gratis verzending vanaf €149,- bij de nr. 1 rumwebshop van Nederland

€26,95
Mates Gold Rum 70CL

Mooie blend van Rum tussen de 3 en 5 jaar uit het Caribisch gebied.

€24,45

Online rum uit de Dominicaanse Republiek kopen

De Dominicaanse Republiek staat bekend om haar prachtige stranden en nog mooiere wateren. Het eiland waar de Dominicaanse Republiek zich bevindt is als een van de eerste eilanden ontdekt uit naam van Spanje. Naast adembenemende stranden heeft dit land meer te bieden. Eén van die dingen zijn heerlijke flessen rum.

Herkomst

De Dominicaanse Republiek ligt in het Caribische gebied ten oosten van Cuba en heeft zo’n elf miljoen inwoners. Het land is een onderdeel van het eiland Hispaniola, waar ook Haïti te vinden is. Hispaniola is één van de grootste eilanden in het Caribisch gebied, samen met Cuba. Het eiland is net als veel andere Caribische eilanden ontstaan uit vulkanisme. Hoewel de Dominicaanse Republiek geen vulkanen heeft, heeft het land wel last van orkanen en aardbevingen, die niet geheel onbekend zijn voor de inwoners.

De Dominicaanse Republiek is nog een voorbeeld van een prachtig tropisch eiland met witte stranden, fel blauwe wateren en talloze palmbomen. Naast deze prachtige stranden vind je ook mooie natuur en oude koloniale steden die in de tijd van de ontdekkingsreizen zijn gesticht door de Spanjaarden.

Voor de ontdekking van Midden en Zuid Amerika leefden op de plek wat later de Dominicaanse Republiek zou worden verschillende indianenstammen. Bij de eerste ontdekkingsreis van Christoffel Columbus in 1492 werd het eiland waar de Dominicaanse Republiek zich bevindt al ontdekt. Het werd echter pas in de tweede reis, die van 1493 tot 1496 duurde, gekoloniseerd. De vestiging La Isabela in de Dominicaanse Republiek was zelfs de eerste Europese nederzetting in heel Amerika. Het land is in de geschiedenis een heel aantal keer bezet geweest, voornamelijk door Spanje. De laatste bezetting duurde tot 1924. Het land was toen onder leiding van de Verenigde Staten.

Door het prachtige uiterlijk van het eiland zou je bijna vergeten dat de Dominicaanse Republiek een ontwikkelingsland is en dat de welvaart lang niet zo hoog ligt als in Nederland. De economie van het land gaat er echter wel op vooruit. Naast inkomsten uit toerisme, heeft de Dominicaanse Republiek een belangrijke handelspartner in de Verenigde Staten. Ongeveer een derde van het totale inkomen komt uit de mijnbouw, landbouw en industrie. Het overige deel komt uit de dienstensector. Niet geheel verrassend bestaat een groot deel van de landbouw uit het verbouwen van cacao, suikerriet en tabak.

De flessen rum

Het rumverhaal in de Dominicaanse Republiek begon zo ongeveer bij een Spaanse familie, de familie van Andres Burgal Montaner. Hij kwam met zijn familie vanuit Spanje naar de Dominicaanse Republiek om de beste rum van de wereld te maken. Voor het produceren van rum heb je een aantal dingen nodig en één van die dingen is suikerriet. Gelukkig is er in de Cariben, en zo ook in de Dominicaanse Republiek, suikerriet in overvloed. Vanaf 1888 is de familie aan de slag gegaan om rum van de beste kwaliteit te maken. Nu staat de rum wereldwijd bekend om zijn houtachtige tonen en droge smaak.

Rum uit de Dominicaanse Republiek kopen

Rum uit de Dominicaanse Republiek koop je via Club Rum. Ben je op zoek naar een Rum uit de Dominicaanse Republiek en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »