Clairin Vaval

Clairin Vaval heeft een basis van zuiver rietsap en wordt op natuurlijke wijze gefermenteerd met wilde gist en gedistilleerd in een doorlopende koperen kolom.

€46,95
Clairin Sajous

Clairin Sajous, heeft van de distillatie van een beslag van rietsiroop en niet van melasse; er wordt geen suiker geproduceerd.

€46,95
Clairin Casimir

Clairin Casimir heeft een bijzondere manier van gisten, tijdens de gisting worden er kruiden of plantaardig materiaal toevoegt aan zuiver rietsap om de aroma's te versterken. Casimire voegt bladeren van citronella, kaneel en gember toe, dit geeft de rum e

€46,95

Rum van Clairin kopen

De Clairin rum komt uit Haïti. Hier vind je diverse verschillende distilleerderijen die verspreid zijn over dit gebied. De diversiteit is dan ook enorm. Iedere regio heeft zijn eigen tradities als het gaat om het produceren van rum. Daarnaast wordt er ook gebruikt van suikerrieten en voor elke regio wordt er een andere soort gebruikt. Hiervoor hebben de verschillende Clairin rum ieder hun eigen kenmerkende karakter. De Clairin rum waaronder Casimir, Sajous en Vaval verwijzen dan ook naar de eigenaar of naar de distilleerderij waar de rum wordt geproduceerd.

 

Typische karakter van Clairin rum

Voor het produceren van Clairin rum om een typisch karakter te creeëren is er een bepaald protocol opgezet met allemaal regels waar de rum aan moet voldoen voordat het de naam “Clairin” mag heten. Dit zijn regels zoals dat het suikerriet biologisch geteeld moet worden en dat het inheems moet zijn. Vervolgens zal deze rum gemaakt geworden op basis van traditionele kweektechnieken worden gebruikt. Bij dit proces morgen er geen synthetische chemicaliën gebruikt worden. Hierbij te denken aan meststoffen en herbiciden. Het oogsten mag alleen met de hand gedaan worden. Het suikerriet wordt naar de distilleerderij gebracht en dit wordt gedaan door middel van dieren. Er mogen alleen natuurlijke gisten worden gebruikt en de fermentatie moet minimaal 120 uur lang gaan duren. De laatste regel is dat het bottelen van de rum alleen in Haïti mag plaatsvinden.

 

Clairin rum thuis laten bezorgen

Bekijk op deze pagina alle Bumbu rum en selecteer welke je wil hebben. Als je van plan bent om deze rum cadeau te doen, raden wij je aan om een handgeschreven kaartje toe te voegen. Dit is kosteloos en zo heb je de mogelijkheid om een persoonlijke boodschap op het kaartje te laten schrijven. Plaats je een bestelling met een bedrag boven de 149 euro? Dan hoef je geen verzendkosten te betalen. Interesse in ons gehele collectie? Rum bestel je eenvoudig online bij onze webshop van Club Rum. Bij vragen, neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »