Presidente Rum

Presidente Marti 15 Years Solera

Presidente Marti 15 Years Solera Giftbox is een donkere rum met verschillende zoete tonen van honing, toffee, rozijn en cacao. De rum heeft een nasmaak van tabak.

€34,95
Presidente Marti 19 Year giftbox

Presidente Marti 19 Year heeft smaken van peperige eik, suikerachtig gebak, pittige chocolade, vijgen, en tabak tonen.

€41,95
Presidente Marti 23 Year Giftbox

Presidente Marti 23 Year Giftbox heeft smaken van peperige eik, suikerachtig gebak, pittige chocolade, vijgen, en tabak tonen.

€44,95

Rum van Presidente kopen

Als je op zoek bent naar een rum van Presidente, ben je bij ons aan het juiste adres. Dit rum merk is vernoemd naar een held van Cuba, genaamd Jose Marti. Tevens was hij een van de leiders tijdens de onafhankelijkheidsoorlog die destijds in Cuba afspeelde. De fles is dan ook direct te herkennen doordat er op de voorkant het gezicht van Jose Mari staat afgebeeld.

 

Geschiedenis Presidente rum

Oliver & Oliver distilleerderij produceert onder andere de Presidente rum. Daarnaast produceren ze ook andere rum waaronder de Opthimus, Cubaney, Puntaca, Unhiq en de Quorhum rum. De distilleerderij is door de rum maker genaamd Juanillo Oliver opgericht. Hij was een militair uit Spanje die zich in 1856 had gevestigd in Cuba. Hij bleef na zijn dienstverband die in 1874 verliep in Cuba in plaats van dat hij terug ging naar Spanje.

Hij begon in Cuba zijn eigen plantage waar hij suikerriet verbouwde. Vervolgens om te gebruiken bij de productie van rum. Al snel werd de rum die hij produceerde een favoriet. Hij kon er lang van genieten totdat de Onafhankelijkheidsoorlog werd gevoerd in het jaar 1895, zowel de distilleerderij als het landgoed werd vernield. Hierdoor moesten ze weg uit Cuba. Nadat deze oorlog was afgelopen, keerde ze weer terug. De familie moest meerdere keren vluchten omdat de revolutie in Cuba zorgden voor problemen. Pedro Ramon Oliver ging definitief terug in het jaar 1993. Hij groeide op met de verhalen van de rum geschiedenis die Juanillo Oliver had achtergelaten. Pedro ontdekte diverse verschillende documenten en een van die documenten was het recept voor de Presidente rum. Hierdoor wilde zijn overgrootvader eren door de rum te produceren. Echter bleef hij niet in Cuba, maar heeft hij zich uiteindelijk in de Dominicaanse Republiek gevestigd met een nieuw landgoed.

 

Presidente rum thuis laten bezorgen

Selecteer welke je wil hebben. Als je van plan bent om deze rum cadeau te doen, raden wij je aan om een handgeschreven kaartje toe te voegen. Dit is kosteloos en zo heb je de mogelijkheid om een persoonlijke boodschap op het kaartje te laten schrijven. Plaats je een bestelling met een bedrag boven de 149 euro? Dan hoef je geen verzendkosten te betalen. Interesse in ons gehele collectie? Rum bestel je eenvoudig online bij onze webshop van Club Rum. Bij vragen, neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »