Bruine Rum - Dark Rum

Bruine Rum

De donkere kant van Rum is misschien wel de meest directe uitdrukking van de meest gebruikte grondstof: melasse. Met name de rijke en zachte demerara stijl die in Guyana is ontwikkeld, is van oudsher de zwarte, zoete basis voor het grootste deel van de marine rums die gedurende een groot deel van de 20e eeuw enorm populair waren.

Dit is het historische hart van de duisternis van de rum; de melasse-rijke gedistilleerde dranken die lang voor de witte rum de productie en consumptie ervan op de schepen van de Royal Navy en in de pubs van het Engeland van de jaren 1900 stuwden. Vaak zwaar met een verbloemend karamel, maar in gestripte toestand, met een onstuimige, rijke en krachtige drank.

Bij de meeste gedistilleerde drankencategorieën geldt: hoe donkerder het product, hoe ouder je het zou verwachten. Ook bij donkere rum kan dat het geval zijn, maar vaak zijn deze inktdiepten het resultaat van langdurig contact met melasse en karamel, waardoor ze een zoet, dik en zwaar karakter krijgen.

 

Een kwestie van leeftijd?

Bij de meeste gedistilleerde drankencategorieën geldt: hoe donkerder het product, hoe ouder je het zou verwachten. Ook bij donkere rum kan dat het geval zijn, maar vaak zijn deze inktdiepten het resultaat van langdurig contact met melasse en karamel, waardoor ze een zoet, dik en zwaar karakter krijgen.

 

Donkere rum

Gosling's Black Seal donkere rum heeft een duidelijke twist van Bermuda en krijgt zijn zoetheid van zwarte vruchten en gekruide melasse, maar het is niet alleen karamel en melasse. Er zijn ook volgroeide donkere rum, zoals Zacapa's jaarlijkse Reserva Limitada release, gerijpt op hoogte in een solera rijpingssysteem, en de opmerkelijke hoogvaste Trinidadian vintage rums geproduceerd in de nu helaas gesloten Caroni distilleerderij.

 

Bruine Rum kopen - Dark Rum Bestellen

Bruine rum koop je online via Club Rum. Ben je op zoek naar een bruine rum en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »