El Dorado 12 Year giftbox

El Dorado 12 Year is een geweldige 12 jaar oude Demerara rum uit El Dorado met heerlijke tonen van Cacao, karamel, pruimen, kruiden en vanille.

€34,95
El Dorado 15 Year giftbox

El Dorado 15 Year rum is een heerlijke mix van Caraïbische rum, met zoete en stroperige tonen van zoete kruiden samen met hinten van donkerbruine suiker en melasse, stroop, toffee en pruimen.

€51,95
El Dorado 3 Year White Cask Aged

El Dorado 3 Year White Cask Aged rum heeft een medium body met tonen van donkerbruine suiker, nootachtige accenten met hinten van hooi en kokosnoot.

€17,95
El Dorado Rare Collection Port Mourant 1999

El Dorado Rare Collection Port Mourant 1999 rum heeft rijke eiken tinten met rode appels en frambozen

€174,00
El Dorado 12 Year giftbox + glas

El Dorado 12 Year is een geweldige 12 jaar oude Demerara rum uit El Dorado met heerlijke tonen van Cacao, karamel, pruimen, kruiden en vanille.

€38,95
Plantation Single Casks 2022 Guyana 2007 70 cl

Plantation Single Casks 2022 Guyana 2007 70 cl

€75,95
Cane Island Five Icon Blend 70CL

Cane Island Five Icon is niet alleen een geweldige rum voor rumliefhebbers, maar het is ook een fantastisch cadeau voor iedereen die van kwaliteitsrum houdt.

€39,95
El Dorado Giftpack 3x0,35L 12/15/21 Years Old

Geniet van de rijke smaken van El Dorado Rum met ons Giftpack. Proef drie prachtige leeftijden in één pakket!

€104,95
Plantation Single Casks 2023 Guyana 2011 70CL

Plantation Single Casks 2023 Guyana 2011 Rum. Deze limited edition rum is een meesterwerk dat je zintuigen zal betoveren met zijn intrigerende aroma's en smaken.

€69,95
Plantation Guyana 2007 giftbox 15 Years

Plantation Guyana 2007 is weer een mooie limited edition. Heeft eerst 13 jaar in Jamaica in een vat gelegen en daarna nog 2 jaar in Frankrijk.

€68,95
Rammstein Rum 0.7L

Stap in de wereld van Rammstein Rum 0,7L, een unieke blend van Jamaicaanse, Guyanese en Trinidadiaanse rum. Deze uitgebalanceerde rum heeft tot 12 jaar gerijpt in ex-bourbon vaten, en biedt een kruidige smaak met een hint van houten rokerigheid.

€47,95 €52,95
Rammstein Rum Cognac Cask Finish Limited Editon

Op zoek naar een rum die de zintuigen betovert? Ontdek de magie van Rammstein Rum Cognac Cask Finish Limited Editie. Met een intrigerende neus van tropisch fruit en vanille, gevolgd door delicate bakkerijnoten en een nootachtige afdronk.

€66,95 €69,95

Online rum uit Guyana kopen

Guyana heeft een interessant natuur en deels Nederlandse geschiedenis. De rum uit Guyana, El Dorado, komt met een minstens net zo interessant verhaal. De naam kan wel eens iets te maken hebben met de bijnaam die het rummerk in de loop van de tijd heeft gekregen; Het vloeibare goud’.

 

Herkomst

Guyana is een land in Latijns-Amerika. Het grenst aan Venezuela, Brazilië en Suriname. Aan de andere kant van Suriname ligt zelfs nog een twee Guyana (Frans-Guyana), maar daar gaan we het hier niet over hebben. Aan de noordkant grenst het land aan de Atlantische Oceaan. De hoofdstad van Guyana is Georgetown. In Guyana spreekt men Engels. Je hoeft er dus niet je beste Spaans of Portugees voor naar boven te halen. Het grootste deel van de bevolking leeft in het noordoosten en het oosten van het land.

Guyana is een prachtige bestemming, die nog niet veel mensen hebben gezien. Als je hier een safari neemt, hoef je niet te denken aan de leeuwen en olifanten die je op een Afrikaanse safari tegenkomt. Hier vind je dieren als kaaimannen, jaguars, miereneters, reuzenotters en arapaima. Dieren dus die je niet elke dag tegenkomt. Ook vind je in dit land een van de grootste watervallen ter wereld, de Kaieteur Falls. Het gebrek aan toeristen maakt een bezoek aan deze waterval nog mooier.

Het Guyana uit de tijd van de indianen was vele malen groter dan het huidige Guyana. Het vroegere land strekte zich nog uit tot heel Venezuela en Brazilië. De grootte zoals we die nu kennen was daarna opgedeeld in 4 Nederlandse koloniën. In de negentiende eeuw kwamen deze koloniën echter in handen van de Engelsen. In mei 1966 werd Guyana officieel een onafhankelijke staat, maar nog wel binnen de Engelse Commonwealth. Guyana is al tijden in conflict met buurlanden Venezuela en Suriname over de grenzen. Het conflict met Venezuela leek voorbij, maar toen bleek dat Guyana op bepaalde plekke olie in grond had, kregen beide conflicten weer een boost.

Het grootste deel van de Guyaanse bevolking vindt zijn oorsprong bij de Afrikaanse slaven en Indische contractarbeiders. Sinds de jaren negentig groeit de economie van het land vrij veel. Het BBP per hoofd is tussen 1990 en 2017 meer dan verviervoudigd! Zoals al gezegd woont het grootste deel van bevolking in het noordoosten. Slechts 26,6% van het land is namelijk stedelijk. De rest van het land bestaat voornamelijk uit natuur.

 

De flessen rum

Op Club Rum verkopen wij El Dorado uit Guyana. El Dorado staat bekend om zijn gouden tint en staat bekend als ‘Het vloeibare goud van Guyana’. Die naam is waarschijnlijk geen toeval, want El Dorado staat ook bekend als mythe over een prins, een stad en veel goud. El Dorado was een prins die volgens een Spaanse ontdekkingsreiziger zichzelf elke ochtend met goudstof bestrooide en dit elke avond weer afwaste. In werkelijkheid zou de koning van een prachtige Indiaanse stad zich bij bepaalde gelegenheden bestrooien met goud, maar stopte hiermee in 1500, toen het te duur werd. Maar op deze manier is wel een mythe ontstaan die de regio van El Dorado en sindsdien staat El Dorado bekend als een mythisch goudland in Zuid-Amerika.

De Rum zelf heeft een oorsprong uit de zeventiende eeuw. Toen de Nederlanders het land van Demerara drooglegde, begon hier een grote productie van suiker en rum. In de achttiende eeuw waren er meer dan 300 distilleerderijen. Daarvan bleef er aan het eind van de twintigste eeuw slechts 1 over. In die distilleerderij wordt El Dorado geproduceerd. El Dorado heeft een zoete en rijke smaak en een interessante geschiedenis achter zijn naam.

 

Rum uit Guyana kopen

Rum uit Guyana koop je via Club Rum. Ben je op zoek naar een Rum uit Guyana en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »