Plantation Overproof O.F.T.D. 70CL

Plantation Overproof O.F.T.D. heeft tonen van karamel, chocolade en vanille, die geleidelijk overvloeien naar kaneel, rozijnen, nootmuskaat en eik met rokerige accenten.

€34,95
Don Q 151 Overproof

Don Q 151 Overproof rum heeft kenmerken van vanille en eikenhout met tonen van rook en tabak

€28,95
Cut Rum Overproof

Cut Overproof Rum heeft zware tonen van vanille en gebrande suiker, met een krachtige kick van kardemom.

€35,95 €39,95
Goslings Black Seal 151 70CL

Goslings Black Seal 151 rum is een super sterke donkere rum uit Bermuda. Ondanks de 75,5% van Gosling's Black Seal 151, is dit een zeer zachte rum, en het is volkomen heerlijk. 

€33,95
Habitation Velier Forsyths WP 151 Proof

Habitation Velier Forsyths WP 151 Proof heeft tonen van citrus vruchten met accenten van gember in de afdronk

€57,50

Overproof rum

Overproof rum of high-proof rum heeft een alcohol percentage van rond de 75%  en wordt zelden puur gedronken. De overproof rum wordt vaak gebruikt bij het maken van mixdranken en cocktails.

 

Oorsprong Overproof Rum

Oorspronkelijk was de overproof rum bedoeld om de laadruimte te besparen. Vroege rumexporteurs, die zich altijd bewust waren van het onroerend goed van hun schip, zouden in plaats daarvan een ongesneden product vervoeren en het met water verdunnen als ze op de plaats van bestemming aankwamen. Maar toen ontwikkelden de mensen, vooral de zeelui, de smaak voor het harde spul. Uiteindelijk werden er twee verhoudingen vastgesteld: Marine sterkte (gebotteld op 57 procent alcohol) en 151-rum (gebotteld op 75,5 procent alcohol).

 

Overproof Rum kopen - Overproof Rum Bestellen

Overproof rum koop je online via Club Rum. Ben je op zoek naar een overproof rum en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »