Cubaanse Rum

Eminente Reserva 7 Years 70cl

Eminente Reserva is een Cubaanse rum, die wordt gemaakt met maar liefst 70% aguardientes.

€44,95 €49,95
Ron Perla del Norte Carta Blanca 3 Years Old 70CL

De rum kenmerkt zich door een goed ontwikkelde eau-de-vie. De suikerriet is getransformeerd en ondanks het alcoholgehalte valt de fijne en ongeëvenaarde smaak op tussen andere merken van lichte rum.

€17,85
Ron Perla del Norte Carta Oro 5 Years Old 70CL

Een goudkleurige rum met een kenmerkende en onnavolgbaar aangename smaak. Een rum die qua smaak en uiterlijk precies tussen de Carta Blanca en de Añejo in zit.

€20,85
Ron Perla del Norte Añejo 7 Years Old 70CL

Met een heldere en duidelijke uitstraling waardoor je de uniformiteit van zijn druppels in een glas kunt zien, verrijkt het hemicellulose van het hout de zoetheid van deze rum, begeleid door het distillaat dat het belichaamt.

€21,85
Ron Cubay Añejo Suave 5 Years Old 70CL

Deze rum weerspiegelt de manier van rijping van de Meester Rummakers in het centrum van het eiland Cuba.

€18,85
Ron Cubay Añejo 7 Years Old 70CL

De Añejo is gecreëerd voor rumliefhebbers die graag een Carta Blanca drinken, maar net dat beetje extra willen.

€21,85
Ron Cubay Reserva Especial 10 Years Old 70CL

De Añejo Reserva Especial is het meest opvallende lid van de Cubay-familie. Deze rum heeft zijn volle mahoniekleur te danken aan de rijping van 10 jaar.

€32,85
Ron Cubay Carta Blanca Extra Viejo 14 Years Old 70CL

Deze intrigerende release van Ron Cubay combineert de rijkdom van lang gerijpte donkere rums met de frisheid en levendigheid van eersteklas witte rum in één uiting.

€124,85
Ron Cubay 1870 Extra Añejo 18 Years Old 70CL

Deze buitengewone Cubaanse rum is afkomstig van het Ron Cubay-assortiment. Deze diep rijke expressie is gecreëerd om aan de top van hun selectie te staan en heeft een smaakprofiel dat boordevol zit met eikenhout, toffee, rancio en specerijen.

€144,85
Ron Santiago de Cuba Isla Del Tesoro 20 Years Old 70CL

Eerder alleen voorbehouden aan Fidel Castro, is deze zeer exclusieve rum nu beschikbaar voor de echte fijnproever.

€349,85
Bacardi Reserva Ocho 70cl

Bacardi Reserva Ocho 70cl heeft een verfijnde smaak met tonen van pruim, abrikoos, nootmuskaat en vanille.

€28,95 €29,95
Bacardi Reserva Ocho 1L

Bacardi Reserva Ocho 1L heeft een verfijnde smaak met tonen van pruim, abrikoos, nootmuskaat en vanille.

€33,95
Havana Club 3 Anos 70cl

Havana Club 3 Anos 70cl heeft zachte aroma's, met hints van eiken, melasse en rietsuiker. De smaak is evenwichtig en complex: een zoete, milde, fruitige smaak met een lichte hint van citrus.

€17,95
Havana Club 3 Anos 1L

Havana Club 3 Anos 1L heeft zachte aroma's, met hints van eiken, melasse en rietsuiker. De smaak is evenwichtig en complex: een zoete, milde, fruitige smaak met een lichte hint van citrus.

€24,95
Havana Club 7 Anos

Havana Club 7 Anos heeft de smaak van aromatische tabak, de zoete tropische vruchten van de Cubaanse tuin, melasse, specerijen en vanille.

€29,95
Havana Club Anejo Especial 70cl

Havana Club Anejo Especial 70cl heeft een lichte zoetheid met vanille tonen door de dubbele veroudering, complementaire hints van kaneel, tabak, sinaasappelschil en droge eik.

€18,95
Havana Club Anejo Especial 1L

Havana Club Anejo Especial 1L heeft een lichte zoetheid met vanille tonen door de dubbele veroudering, complementaire hints van kaneel, tabak, sinaasappelschil en droge eik.

€24,95
Ron Perla Proeverij 3x25ML

De Ron Perla proeverij is de proeverij om nieuwe rum smaken te ontdekken Proef deze drie verschillende soorten rum in tubes van 25ml. Al ben je opzoek naar nieuwe soorten rum of ben je een beetje klaar met elke keer dezelfde rum?

€14,95
Ron Cubay Proeverij 3x25ML

In deze Ron Cubay proeverij krijg je de kans om enkele van de beste rum varianten van Cuba te ontdekken, verpakt in handige tubes van 25 ml.

€14,95
Ron Cubay en Ron Santiago luxe proeverij 4x25ML + 2 Glazen

In deze luxe proeverij krijg je de kans om enkele van de beste rum varianten van Cuba te ontdekken, verpakt in handige tubes van 25 ml. Ron Cubay en Ron Santiago zijn twee iconische rum merken van Cuba en staan bekend om hun rijke en complexe smaken.

€49,95
Bacardi Carta Blanca 70cl

Bacardi Carta Blanca 70cl is een klassieke witte rum met subtiele tonen van vanille en amandel.

€14,95 €16,95
Bacardi Carta Blanca 1L

Bacardi Carta Blanca 1L is een klassieke witte rum met subtiele tonen van vanille en amandel.

€19,95
Bacardi Carta Blanca 1.5L

Bacardi Carta Blanca 1.5L is een klassieke witte rum met subtiele tonen van vanille en amandel.

€32,95
Bacardi Carta Blanca 3L

Bacardi Carta Blanca 3L is een klassieke witte rum met subtiele tonen van vanille en amandel.

€77,95

Online rum uit Cuba kopen

Cuba heeft roerige tijden achter zich, maar er blijkt meer en meer te kunnen en te mogen op het eiland. Het enige dat nooit zal veranderen is de trots die Cubanen voor hun land voelen en de rum die al jaren op het eiland wordt geproduceerd. Met rum van dit prachtige rumeiland zit je gegarandeerd goed!

 

Cubaanse stijl rum

Cubaanse rums hebben een lichte, droge, elegante rums, die bekend zijn over de hele wereld en gewaardeerd worden voor hun mengbaarheid. De productie omvat een korte gisting, kolomstill distillatie en eikveroudering voor alle soorten rums. Opmerkelijke voorbeelden zijn Havana Club en Bacardi.

 

Herkomst

Cuba is een land in het noorden van de Cariben. Het eiland is met zijn 109.884 vierkante kilometer het grootste eiland in het Caribische gebied. De hoofdstad van Cuba is Havana. Het land bestaat uit één groot eiland en ruim 4000 veel kleinere eilandjes. De officiële taal in Cuba is Spaans. Tientallen jaren geleden vond er een intense revolutie en conflict met de Verenigde Staten plaats met als hoogtepunt de Cubacrisis in 1962. De gevolgen hiervan zijn nog overal terug te zien.

De vooroordelen over Cuba, je denkt toch al vaak aan sigaren, rum, oude auto’s en salsa, zijn in veel gevallen wel waar. Dit klinkt allemaal leuk, maar het land verkeert sinds de revolutie in een streng beleid. Cubanen mogen het land niet of nauwelijks uit en het importeren en exporteren wordt strak gecontroleerd en dan gaat het vooral over de handel met de Verenigde Staten. Invloed uit de Verenigde Staten worden dan ook geminimaliseerd en een McDonalds zul je dan ook niet snel tegenkomen. Ondanks dit negatieve beeld is Cuba bezig om meer toerisme te verwelkomen en een positiever beeld naar buiten te brengen.

Het klimaat op Cuba is overwegend tropisch, maar een gematigde wind laat de temperatuur iets kouder aanvoelen. Cuba kent 9107 verschillende soorten planten, waarvan er een paar alleen op Cuba voorkomen. Op het eiland leven 402 soorten vogels en vele soorten reptielen, waaronder 64 soorten anolissen (een hagedissenfamilie). De natuur op Cuba ziet er prachtig uit met intense kleurentaferelen en prachtig helder blauw water aan witte zandstranden met palmbomen genoeg.

 

De flessen rum

Het bekendste merk uit Cuba moet toch wel Bacardi zijn. Hoewel het merk nu gevestigd is op Bermuda, heeft het zijn achtergrond in Cuba. Ook de verschillende flessen rum van Havana Club komen uiteraard uit Cuba. De basis van onder andere de ‘Cuba Libre’, ‘Mojito’ en de ‘Daiquiri’ bestaat uit Cubaanse rum. Zonder de rum uit dit land zouden die cocktails misschien wel nooit zijn ontstaan. Cuba was, is en blijft een waar rumeiland, waar de rum met passie en met het hart wordt gemaakt!

 

Rum uit Cuba kopen

Rum uit Cuba koop je via Club Rum. Ben je op zoek naar een Cubaanse Rum en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »