Ron Alegró Rum

Ron Alegró XO 70CL

Laat je verwennen door Ron Alegro XO, de schat van de Dominicaanse Republiek, exclusief verkrijgbaar bij Club Rum. Met 8 jaar rijping op eikenhouten vaten biedt deze donkere rum een zachte smaak met hints van vanille, hout en tabak. Geniet in stijl.

€31,95

Ron Alegró Rum - De kunst van Dominicaanse Rum

Het merk Ron Alegró is geworteld in de essentie van vreugde en geluk, zoals de naam zelf suggereert, afgeleid van het Spaanse woord "Alegría." Hier draait alles om het moment te omarmen terwijl je geniet van een goed glas rum.

Bij Ron Alegró draait alles om het delen van vreugde en het creëren van onvergetelijke herinneringen. De rums worden met passie vervaardigd in het prachtige land van de Dominicaanse Republiek. Na distillatie uit suikerriet rijpen de rums jarenlang in Amerikaanse witte eiken vaten, voorheen gebruikt voor bourbon. Deze rijpingsperiode in het tropische klimaat van de Dominicaanse Republiek heeft geresulteerd in prachtige en zachte rums, met aangename hints van vanille, gebrand hout en tabak.

 

De Dominicaanse Republiek - Een Rum paradijs

De Dominicaanse Republiek, gelegen op het eiland Hispaniola in de Caraïben, deelt dit prachtige eiland met Haïti. Dit land staat bekend om zijn vrolijke bevolking, weelderige natuur en warme klimaat. Suikerproductie begon hier eeuwen geleden, nadat Columbus suikerrietstekken uit de Canarische Eilanden naar de Dominicaanse Republiek bracht tijdens zijn tweede reis in 1493. Niet lang daarna begon ook de rumproductie, zij het op bescheiden schaal. De professionele rumindustrie begon rond het midden van de 19e eeuw.

 

Rum en sigaren - De perfecte combinatie

Landen als de Dominicaanse Republiek behoren niet alleen tot de beste rum producerende landen, maar ze staan ook bekend om het produceren van 's werelds beste sigaren. Hoewel Cuba vaak wordt beschouwd als de oorspronkelijke premium sigarenmaker, begon de tabak voor sigaren al eeuwen geleden te groeien in de Dominicaanse Republiek, waar de sigarenproductie van start ging. Vooral rums zoals Ron Alegró XO, die vele jaren hebben doorgebracht in houten vaten in het tropische klimaat van de Caraïben, passen perfect bij een goede sigaar. De subtiele vanillesmaken van de rum, gecombineerd met de rokerige tabakssmaken van een premium sigaar, staan garant voor een genietbaar moment.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »