Plantation Experience Giftpack 6x10cl

Zeer mooie geschenkverpakking met 6 tasting flesjes van diverse soorten Plantation rum in een originele geschenkverpakking in de vorm van een sigarendoos

€59,95

Online rum uit Peru kopen

Peru staat vooral bekend om de lange Incageschiedenis en de Incastad Machu Picchu. Hoewel dit natuurlijk prachtig is om eens te bekijken heeft het land meer te bieden dan dat. Wat nog minder bekend is uit Peru, zijn de flessen rum die er geproduceerd worden. Plantation heeft een rum uit Peru. Ontdek hem hier op Club Rum.

 

Herkomst

Peru is een land in Zuid-Amerika en grenst met wel vijf landen en een oceaan. In het noorden liggen Ecuador en Colombia, in het oosten liggen Brazilië en Bolivia en in het zuiden grenst Peru aan Chili. Dan bevindt zich in het westen ook nog de Grote Oceaan. De hoofdstad van Peru is Lima en de stad Cuzco klinkt de meesten misschien ook wel bekend in de oren. Vanaf Nederland duurt het ongeveer 12 uur om naar Peru te vliegen.

Een deel van Peru is tropisch regenwoud, maar ook het gebergte de Andes met de rivier de Amazone liggen gedeeltelijk in dit land. Peru heeft dus een gevarieerd landschap waar ook nog eens vulkanen en mooie zandstanden terug zijn te vinden. In Peru leven onder andere jaguars, slangen en apen. Op de eilanden voor de kust van Peru leven zelfs pinguïns! De kust leent zich er perfect voor om eens lekker te gaan windsurfen, duiken of een andere watersport te beoefenen.

Peru staat bekend om de Incastad Machu Picchu. Deze stad wordt jaarlijks veel bezocht door toeristen die de plateaus en prachtige architectuur graag met eigen ogen willen zien. Het Incarijk was een ver ontwikkelde beschaving en had als hoofdstad Cuzco. Na de tijd van de Inca’s werd het land bestuurd door de Spanjaarden waarna er afwisselend door democratische regeringen en dictators werd bestuurd.

Op het platteland van Peru handelen mensen nog wel eens via een ruilsysteem en zijn grotendeels autarkisch. Opvallend is dat eten een echt belangrijk is in de Peruaanse cultuur. Als je toevallig een gesprek hebt met een onbekende zal het in Nederland over het weer gaan en in Peru vaak over eten of restaurantjes. Een leuk feitje over eten uit Peru is dat de oh zo geliefde aardappel uit Peru komt, maar dat er in Nederland meer aardappels gegeten worden dan in Peru.

 

De flessen rum

Waar rietsuiker wordt verbouwd, wordt ook rum geproduceerd. Dit geldt ook zo voor Peru. Peruaanse rum wordt gekarakteriseerd door de toevoeging van specerijen en kruiden en door een vleugje karamel.

Plantation Peru 2006 is een rum die geproduceerd wordt in Peru. Het merk Plantation produceert flessen rum vanuit allerlei landen en creëert voor elk land een eigen smaak en een eigen twist. Deze rum is eerst 12 jaar lang in Peru gerijpt en rijpte daarna nog twee tot drie jaar in Frankrijk. Ook in de Plantation Experience Giftpack zit een rum uit Peru.

 

Rum uit Peru kopen

Rum uit Peru koop je via Club Rum. Ben je op zoek naar een Rum uit Peru en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »