Gouden Rum - Gold Rum

Gouden Rum

Er is geen formele aanduiding van wat een 'gouden' rum maakt het is immers rum en de regels zijn er weinig en ver weg. Maar gouden rum is over het algemeen een mildere, complexere gedistilleerde drank die profiteren van rijping in eikenhout. Wat de gouden rum als geheel betreft, verschilt het karakter enorm van plaats tot plaats en van distilleerderij tot distilleerderij.

Gouden rum is ongrijpbaar, met een scala aan intensiteit, van licht geurend tot rijk en krachtig; het is de plaats waar het vakmanschap van de blender doorschijnt, waar pot still en continue still gedistilleerde dranken met elkaar verweven zijn tot rums van grote complexiteit en waar de werelden van cocktail en nippende rum elkaar overlappen.

 

Hoe wordt het gemaakt?

Zoals je zou verwachten, zijn gouden rums een soort van middenweg tussen hun witte en donkere tegenhangers. Hoewel het moeilijk is om ze vast te leggen op een specifieke stijl, hebben ze verschillende niveaus van complexiteit en zachtheid van een periode in eikenhouten vaten, die voorheen het meest gebruikt werden voor bourbon.

 

Kunst van de blender 

Met name de gouden rum is de plaats waar de ervaren blender zijn of haar succes zal behalen . Veel van de gouden rum is een mix van rum die door middel van de continue methode en via pot stills wordt gedistilleerd, waardoor gedistilleerde dranken van zeer uiteenlopende karakters ontstaan die tot een harmonieus geheel moeten worden versmolten.

 

Hoe te drinken?

We zitten hier op de drempel tussen de cocktail en het puur drinken al is dat vooral een kwestie van persoonlijke smaak. Appleton Special geeft het typische pittige Jamaicaanse karakter van Appleton speciale tinten om een honingzoete, nootachtige rum te produceren, terwijl stalgenoot Appleton V/X een model van veelzijdigheid is - complex, toffeed fruits zorgen voor geweldig cocktailmateriaal, maar het is ook geweldig op zichzelf. Ook Havana Club Añejo Especial is het perfecte voorbeeld van de kunst van de blender in het creëren van een relatief jeugdige maar zachte en complexe gouden rum.

 

Gouden Rum kopen - Gold Rum Bestellen

Gouden rum koop je online via Club Rum. Ben je op zoek naar een gouden rum en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »