Gouden Rum - Gold Rum

Captain Morgan Spiced Gold 70cl

Captain Morgan Spiced Gold 70cl heeft tonen van rijke natuurlijke vanille, bruine suiker, gedroogd fruit, warme kruiden met een vleugje eikenhout, komen samen om een perfect gebalanceerde rum met een gladde afdronk te creëren.

€13,95
Captain Morgan Spiced Gold 100cl

Captain Morgan Spiced Gold 100cl heeft tonen van rijke natuurlijke vanille, bruine suiker, gedroogd fruit, warme kruiden met een vleugje eikenhout, komen samen om een perfect gebalanceerde rum met een gladde afdronk te creëren.

€18,95
Captain Morgan Spiced Gold barrel bottle 1.5L

Captain Morgan Spiced Gold 70cl heeft tonen van rijke natuurlijke vanille, bruine suiker, gedroogd fruit, warme kruiden met een vleugje eikenhout, komen samen om een perfect gebalanceerde rum met een gladde afdronk te creëren.

€32,95
Captain Morgan Spiced Gold 3L

Captain Morgan Spiced Gold 3L heeft tonen van rijke natuurlijke vanille, bruine suiker, gedroogd fruit, warme kruiden met een vleugje eikenhout, komen samen om een perfect gebalanceerde rum met een gladde afdronk te creëren. (Zonder POMP!)

€77,95
Flor de Cana 12 Year 70CL

Flor de Cana 12 Year rum heeft aroma's van rood fruit, honing en geroosterde noten worden in de mond samengevoegd met eiken, vanille en gebakken appels.

€36,95
Flor de Cana Gold 18 Year Giftbox

Flor de Cana Gold 18 Year rum heeft tonen van noten, karamel, vanille en specerijen, gevolgd door een aanhoudende afdronk.

€56,95
Flor de Cana 12 Year Giftset met glas

Flor de Cana 12 Year rum heeft aroma's van rood fruit, honing en geroosterde noten worden in de mond samengevoegd met eiken, vanille en gebakken appels. Nu met een mooie tumbler erbij.

€44,95
Cuba Libre CocktailPakket

Cuba Libre Cocktailpakket: Beleef Cuba met 70cl Ron Perla Carta Pro, 2 blikken Coca-Cola en 6 zelfgedroogde limoenschijfjes. Proost op authentieke smaak!

€32,45
Flor de Cana 20 Year Giftbox 130th Anniversary

De Flor de Cana 20 Year (70CL) in Giftbox 130th Anniversary is een prachtige donkere rum ter ere van het 130-jarige bestaan van Flor de Cana. Om deze voortreffelijke en unieke smaak te verkrijgen moest hij eerst 20 jaar rijpen.

€114,95
Bacardi Anejo Cuatro 70cl

Bacardi Anejo Cuatro 70cl heeft tonen van zachte vanille, geroosterde eik, kruidnagel en honing, met een zachte afdronk.

€20,95 €24,95
Bacardi Anejo Cuatro 1L

Bacardi Anejo Cuatro 1L heeft tonen van zachte vanille, geroosterde eik, kruidnagel en honing, met een zachte afdronk.

€29,95
Bacardi Carta Oro 70cl

Bacardi Carta Oro 70cl heeft tonen van vanille, boterachtige karamel, geroosterde amandel en zoete tonen van banaan, die in evenwicht worden gehouden door de smaak van sinaasappelschil en een lichte eikenhouten afwerking.

€16,95 €18,95
Bacardi Carta Oro 1L

Bacardi Carta Oro 1L heeft tonen van vanille, boterachtige karamel, geroosterde amandel en zoete tonen van banaan, die in evenwicht worden gehouden door de smaak van sinaasappelschil en een lichte eikenhouten afwerking.

€23,95
Goslings Gold 70CL

Goslings Gold rum heeft is zacht en afgerond met tonen van schillen en fruitsalade, een beetje notenolie met peper en eikenhout.

€20,95
Angostura 5 Year Gold

Angostura 5 Year Gold rum presenteert smaken van chocolade, kruiden, vanille en geroosterde eikenhout en zorgt voor een opmerkelijk warme en zachte afdronk.

€23,95
Angostura 1919 Giftbox

Angustura 1919 rum heeft een smaken palet met tonen van geroosterde noten, vanille en accenten van donkere specerijen.

€33,95
Angostura 1919

Angostura 1919 rum heeft een smaken palet met tonen van geroosterde noten, vanille en accenten van donkere specerijen.

€34,95
Appleton Signature Blend 70CL

Appleton Signature Blend rum heeft perfect uitgebalanceerde complexe citrus smaken met fruitige en zoete tonen die overgaan in subtiele accenten van sinaasappelschil, gedroogde abrikoos, verse perzik en een vleugje melasse en houtachtige tonen.

€23,95
Banks 7 Year

Banks 7 Year een uitstekende mix van 23 rum uit 8 distilleerderijen van 7 origine geeft het complexiteit, karakter en diepte.

€42,95
Cut Rum Overproof

Cut Overproof Rum heeft zware tonen van vanille en gebrande suiker, met een krachtige kick van kardemom.

€35,95 €39,95
Ron de Jeremy Reserva

Hell or High Water voorheen bekend als Ron de Jeremy Reserva rum is niet al te zoet, maar genoeg om de intense golven van fruit en eik te ondersteunen.

€29,95
Mates Gold Rum 70CL

Mooie blend van Rum tussen de 3 en 5 jaar uit het Caribisch gebied.

€26,95
Flor de Cana 25 Years + GB 70cl

De Flor de Cana 25 Years + GB 70cl is een 25 jaar oude ultra premium rum uit Nicaragua.

€159,95
Flor de Cana 15 Years Terra + GB 70cl

Flor de Cana 15 Years Terra is een duurzaam geproduceerde rum. Dit predicaat is met trots ontvangen, omdat bij iedere stap in het productieproces voor de best mogelijke oplossing vanuit duurzaamheidsperspectief wordt gekozen.

€44,95

Gouden Rum

Er is geen formele aanduiding van wat een 'gouden' rum maakt het is immers rum en de regels zijn er weinig en ver weg. Maar gouden rum is over het algemeen een mildere, complexere gedistilleerde drank die profiteren van rijping in eikenhout. Wat de gouden rum als geheel betreft, verschilt het karakter enorm van plaats tot plaats en van distilleerderij tot distilleerderij.

Gouden rum is ongrijpbaar, met een scala aan intensiteit, van licht geurend tot rijk en krachtig; het is de plaats waar het vakmanschap van de blender doorschijnt, waar pot still en continue still gedistilleerde dranken met elkaar verweven zijn tot rums van grote complexiteit en waar de werelden van cocktail en nippende rum elkaar overlappen.

 

Hoe wordt het gemaakt?

Zoals je zou verwachten, zijn gouden rums een soort van middenweg tussen hun witte en donkere tegenhangers. Hoewel het moeilijk is om ze vast te leggen op een specifieke stijl, hebben ze verschillende niveaus van complexiteit en zachtheid van een periode in eikenhouten vaten, die voorheen het meest gebruikt werden voor bourbon.

 

Kunst van de blender 

Met name de gouden rum is de plaats waar de ervaren blender zijn of haar succes zal behalen . Veel van de gouden rum is een mix van rum die door middel van de continue methode en via pot stills wordt gedistilleerd, waardoor gedistilleerde dranken van zeer uiteenlopende karakters ontstaan die tot een harmonieus geheel moeten worden versmolten.

 

Hoe te drinken?

We zitten hier op de drempel tussen de cocktail en het puur drinken al is dat vooral een kwestie van persoonlijke smaak. Appleton Special geeft het typische pittige Jamaicaanse karakter van Appleton speciale tinten om een honingzoete, nootachtige rum te produceren, terwijl stalgenoot Appleton V/X een model van veelzijdigheid is - complex, toffeed fruits zorgen voor geweldig cocktailmateriaal, maar het is ook geweldig op zichzelf. Ook Havana Club Añejo Especial is het perfecte voorbeeld van de kunst van de blender in het creëren van een relatief jeugdige maar zachte en complexe gouden rum.

 

Gouden Rum kopen - Gold Rum Bestellen

Gouden rum koop je online via Club Rum. Ben je op zoek naar een gouden rum en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »