Online rum uit Martinique kopen

Martinique is een wat minder bekend eiland in het oostelijke deel van de Cariben. Het is een Frans eiland tussen twee Engelse eilanden en is in tegenstelling tot veel andere Caribische eilanden nog altijd onderdeel van een Europees land. Op Martinique kun je het merk Neisson vinden, dat hier sinds de vorige eeuw actief is.

 

Herkomst

Martinique is een eiland in het oosten van de Cariben. Het ligt tussen Dominica en Saint Lucia. Het eiland is het op twee na meer oostelijk gelegen eiland van het gebied. Het gedeelte van de Cariben waar Martinique ligt heet de Kleine Antillen. Dit is een vulkanische keten en het vormt de grens tussen de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan.

Opvallen is dat het zuiden van het eiland het boegbeeld is van een tropische eiland, gouden stranden, baaien, kreken enzovoort, en het noorden bestaat uit tropische wouden en zwarte stranden. Het weer is op dit eiland het gehele jaar lekker zomers en de winden af en toe brengen verkoeling. Het eiland is geweldig om lekker te kajakken of te mountainbiken.

Christoffel Columbus heeft ook dit eiland ontdekt op één van zijn ontdekkingsreizen. Martinique werd ontdekt op 15 juni 1502. Zoals de naam misschien al een beetje verklapt is dit Caribische eiland niet in handen geweest van Spanje, maar van Frankrijk. In 1635 nam Frankrijk dit eiland in beslag en hoewel het eiland in de loop van de tijd nog meerdere malen van Frankrijk naar Engeland en andersom is overgesprongen, behoorde het eiland in 1816 definitief tot Frankrijk. In 1946 werd Martinque een overzees Frans departement en dat is het nog steeds.

Het toerisme is op dit eiland nog niet erg toegeslagen. Dit bepaald dan ook niet de cultuur van Martinique. Het belangrijkste product van Martinique is de banaan en bananenplantages zul je dan ook zeker tegenkomen op het eiland. De inwoners van Martinique lijken oprecht erg trots te zijn op hun eiland en de Franse aspecten die natuurlijk nog erg goed terug te vinden zijn.

 

De flessen rum

Op Martinique word het rummerk Neisson geproduceerd. In 1932 wordt Neisson opgericht door de gebroeders Neisson. Eén van de broers van een chemisch ingenieur en hij bekommerde zich dan ook over het destillatieproces. Neisson staat voor respect voor de natuur en sinds 2013 is het merk dan ook begonnen aan een overgang naar biologische landbouw. In 2016 werden de eerste biologische flessen rum aangeboden.

 

Rum uit Martinique kopen

Rum uit Martinique koop je via Club Rum. Ben je op zoek naar een Rum uit Martinique en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »