Flor de Cana 12 Year 70CL

Flor de Cana 12 Year rum heeft aroma's van rood fruit, honing en geroosterde noten worden in de mond samengevoegd met eiken, vanille en gebakken appels.

€36,95
Flor de Cana 12 Year Giftset met glas

Flor de Cana 12 Year rum heeft aroma's van rood fruit, honing en geroosterde noten worden in de mond samengevoegd met eiken, vanille en gebakken appels. Nu met een mooie tumbler erbij.

€44,95
Flor de Cana Gold 18 Year Giftbox

Flor de Cana Gold 18 Year rum heeft tonen van noten, karamel, vanille en specerijen, gevolgd door een aanhoudende afdronk.

€56,95
Flor de Cana 20 Year Giftbox 130th Anniversary

De Flor de Cana 20 Year (70CL) in Giftbox 130th Anniversary is een prachtige donkere rum ter ere van het 130-jarige bestaan van Flor de Cana. Om deze voortreffelijke en unieke smaak te verkrijgen moest hij eerst 20 jaar rijpen.

€114,95
Flor de Cana Flor de Caña Tasting kit

Flor de Caña Tasting kit (6x25CL) is een verpakking met zes verschillende soorten rum in handige kleine proefformaten.

€29,95
Flor de Cana 25 Years + GB 70cl

De Flor de Cana 25 Years + GB 70cl is een 25 jaar oude ultra premium rum uit Nicaragua.

€159,95
Flor de Cana 15 Years Terra + GB 70cl

Flor de Cana 15 Years Terra is een duurzaam geproduceerde rum. Dit predicaat is met trots ontvangen, omdat bij iedere stap in het productieproces voor de best mogelijke oplossing vanuit duurzaamheidsperspectief wordt gekozen.

€44,95
Flor de Cana 4 Years Old Blanco 70CL

Flor de Cana 4 Years Old Blanco 70cl bestellen? ✅Snelle levering ✅Scherpe prijzen ✅Gratis verzending vanaf €149,- bij de nr. 1 rumwebshop van Nederland

€14,95
Cane Island Single Estate Nicaragua 12 Years 70CL

Deze rum heeft een donker amberkleur, wat aangeeft dat het een rijke en volle kleur heeft.

€41,95
Cane Island Five Icon Blend 70CL

Cane Island Five Icon is niet alleen een geweldige rum voor rumliefhebbers, maar het is ook een fantastisch cadeau voor iedereen die van kwaliteitsrum houdt.

€39,95
Flor de Cana 18 Years + Glass 70CL

Flor de Cana 18 Years Old is een rum van uitzonderlijke kwaliteit en elegantie, die liefhebbers van donkere rum zeker zal bekoren. Deze rum heeft mooie rode tinten en een aangenaam aroma van leer en rook, dat vrijkomt bij het openen van de fles.

€59,95
Flor de Cana Tasting box 6x25ML + Glas

Ontdek de unieke en verfijnde smaken van Flor de Caña rum met onze exclusieve Tasting Box. Proef zes opmerkelijke varianten en laat je meenemen op een zintuiglijke reis vol rijke aroma's en subtiele nuances.

€37,95

Online rum uit Nicaragua kopen

Nicaragua heeft het zwaar gehad door de jaren heen op zowel politiek als economisch gebied. Maar dat haalt niet weg dat het een prachtig land is, dat zeker de moeite waard is om eens te bezoeken. Wat ook de moeite waard is, is het proberen van Flor de Caña, een rum uit Nicaragua.

 

Herkomst

Nicaragua is een land in Midden-Amerika. Het land grenst in het noorden aan Honduras en in het zuiden aan Costa Rica. In het westen bevindt zich de Grote Oceaan en in het oosten is de Caribische Zee. Verder ligt in het zuiden Lago Cocibolca, het op een na grootste meer in Latijns-Amerika, nog net binnen de landsgrenzen. Een bijnaam voor dit meer is de ‘Zoete zee’. Nicaragua is zo’n 3 keer groter dan Nederland. Net als in veel andere landen die veroverd zijn door de Spanjaarden is de grootste religie katholiek. Verder lijkt er maar één andere religie aangehangen te worden, het protestantisme.

Nicaragua heeft een schitterende natuur met onder andere de typische witte stranden en mooie actieve vulkanen. Daarnaast vind je in dit land ook mooie oude steden en felgekleurde huisjes. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn goed te bereiken en liggen vrijwel allemaal op een redelijke rijafstand van elkaar. Je kunt dus relatief snel overal naartoe.

Nicaragua werd net als de meeste landen in Midden en Zuid-Amerika veroverd door de Spanjaarden nadat ze ontdekt werden door een ontdekkingsreiziger. Bij Nicaragua was deze ontdekkingsreiziger niemand minder dan Christoffel Columbus. In 1502 werd het land ontdekt en 20 jaar later namen de Spanjaarden het in. Na de Spaanse tijd hoorde Nicaragua bij Mexico en de Verenigde Staten van Centraal-Amerika, maar in 1838 werd het een onafhankelijke republiek. Toch beleefde het land aan het begin van de 20ste eeuw wat onrust met Mexico en de Verenigde Staten, maar die onrust stopte grotendeels rond 1933. Hierna bleef er echte nog wel intern onrust bestaan.

Nicaragua is al jaren een vrij arm land met in 2015 het op één na laagste BBP van Latijns-Amerika. Het land verdiende, voornamelijk na de Tweede Wereldoorlog, relatief veel met het verbouwen van producten als koffie en katoen. De winst die hieruit te behalen was, kwam echter in de handen van een kleine groep mensen. De menigte had het daarom nog altijd moeilijk om financieel enigszins rond te komen.

 

De flessen rum

De rum uit Nicaragua heeft net zoals elke herkomst een eigen twist. In Nicaragua komt deze twist veelal door de lokale kruiden en specerijen die worden toegevoegd aan de flessen rum. Een voorbeeld van een rum uit Nicaragua is Flor de Caña. Flor de Caña dateert al uit de 19de eeuw en wilde in eerste instantie investeren in een rietsuikerplantage. Later hield het merk zich ook bezig met het destilleerproces. De eerste destilleerderij werd gebouwd in opdracht van de overgrootvader van de huidige president van Nicaragua. De rum werd pas in 1959 voor het eerste geëxporteerd en in 1990 had Flor de Caña de grootste voorraad rum liggen.

 

Rum uit Nicaragua kopen

Rum uit Nicaragua koop je via Club Rum. Ben je op zoek naar een Rum uit Nicaragua en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »