Don papa Don Papa - 20 cl

Don Papa Small Batch rum heeft subtiele tonen van vanille, honing en gekonfijt fruit.

€15,95
Don papa Small Batch

Don Papa Small Batch rum heeft subtiele tonen van vanille, honing en gekonfijt fruit.

€46,95
Don papa 10 Year

Don papa 10 Year rum heeft tonen van gedroogd fruit, cacao en een vleugje eikenhout.

€99,95
Don papa Small Batch + 1 Glas

Don Papa Small Batch rum heeft subtiele tonen van vanille, honing en gekonfijt fruit.

€62,95

Online rum uit de Filipijnen kopen

De Filipijnen hebben een werkelijk prachtige natuur die enorm divers is. Per eiland verschilt de natuur en kun je weer een andere prachtige compositie van planten en dieren zien. Naast  de beeldschone natuur van het land, komt ook het merk Don Papa uit de Filipijnen. Het merk is zeker het proberen waard!

 

Herkomst

De Filipijnen bestaan uit 7641 eilanden die aan de zuidoost kant van China, ten oosten van Vietnam liggen. Met niet geheel verrassende namen, bevindt zich aan de westkant van de eilanden de Zuid-Chinese Zee en aan de oostkant de Filipijnenzee. Het landoppervlak van het land is ongeveer 300.000 vierkante kilometer, wat het ruim zeven keer zo groot maakt als Nederland. Door de locatie van de Filipijnen is het land gevoelig voor tyfoons en aardbevingen.

De natuur van de Filipijnen is adembenemend. Het bestaat onder andere uit strandjes, eilandjes, actieve vulkanen, koraalriffen, berggebieden en Spaanse koloniale steden. Een grote variatie aan mooie plaatjes dus. Naast al deze prachtige natuur kennen de Filipijnen ook rijstterrassen die doen denken aan Machu Picchu in Peru. De stranden zijn spierwit, omringt met mooie groene begroeiing en rotsen. Het land heeft een tropisch klimaat en kent een regenseizoen dat van mei tot oktober duurt. Gedurende onze winter is het in de Filipijnen juist erg droog.

Ook de Filipijnen zijn vroeger van Spanje geweest. Deze kolonisatie begon in 1565. 300 jaar later in 1896 vonden er allerlei revolutionaire acties plaats in de hoop het land onafhankelijk te maken. Deze mislukte en in 1898 kwam het land in Amerikaanse handen. In datzelfde jaar riepen de eilanden nogmaals de onafhankelijkheid uit, maar die bleef uit tot 1946. In 1916 werd er al een wet aangenomen om het land gelijkmatig onafhankelijk te maken, maar die periode duurde dus nog 30 jaar.

In de Filipijnen zijn in de loop der tijd ongeveer 100 etnische groepen ontstaan. Die groepen onderscheiden zich weer van elkaar door hun taal en cultuur. Er worden wel 172 inheemse talen gesproken en daarnaast wordt er ook Engels, Chinees en Spaans gesproken. Het land telt nu meer dan 90 miljoen inwoners, terwijl dit aan het begin van de twintigste eeuw nog maar zeven miljoen mensen waren.

 

De flessen rum

Toen Stephen Carroll, toen werkzaam bij Rémy Coinntreau, verhalen hoorde over de beste suikerrieten uit Bacolod in de Filipijnen begon het verhaal van rummerk Don Papa. Don Papa was voor het eerst verkrijgbaar in 2012 in Bacolod. Het merk is vernoemd naar Papa Isio, een van de leiders van de Filipijnse Revolutie. De flessen rum van Don Papa zijn erg goed puur te drinken, maar zijn ook goed om te mengen en geven je cola een heerlijke twist.

 

Rum uit de Filipijnen kopen

Rum uit de Filipijnen koop je via Club Rum. Ben je op zoek naar een Rum uit de Filipijnen en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »