Colombiaanse Rum

Dictador 20 Years Old 70CL

Dictador 20 Years Old Rum is gemaakt van de fermentatie van maagdelijke suikerriethoning, gedeeltelijk gedistilleerd in koperen alambiek en gedeeltelijk in een continue stalen kolom, om een medium body rum te verkrijgen.

€54,95
Dictador XO Perpetual 70CL

De Dictador XO Perpetual is een complexe premium rum met een volle smaak.

€84,95
Dictador 12 Year 70CL

Dictador 12 Years rum voelt zacht en rond aan in de mond met tonen van karamel, cacao en honing met lichte koffiearoma's

€39,95
Dictador 20 Years Old 70CL + 2 Glasses

Dictador 20 Years Old Rum is gemaakt van de fermentatie van maagdelijke suikerriethoning, gedeeltelijk gedistilleerd in koperen alambiek en gedeeltelijk in een continue stalen kolom, om een medium body rum te verkrijgen.

€64,95
La Hechicera Colombian Rum 70CL Muscat Finish No.1

La Hechicera Colombian Rum 70CL Muscat Finish

€54,95
Dictador 10 Years 70CL + Glass

De Dictador 10 Years is een melasse rum van het inmiddels beroemde Colombiaanse merk Dictador.

€34,95
Dictador Rum 20 Years 0,7L Giftbox + Wallet

Verlies jezelf in de tijdloze smaak van Dictador 20 Years Colombian Rum. Nu met een prachtige portemonnee in onze exclusieve giftbox.

€62,95

Online rum uit Colombia kopen

Colombia is in de geschiedenis nogal eens de dupe geweest van allerlei soorten conflicten en burgeroorlogen. Gelukkig is het in het land nu een stuk rustiger en kunnen toeristen veiliger genieten van de prachtige natuur die Colombia te bieden heeft. Het merk Dictador komt ook uit Colombia en de naam heeft verbindingen met Spanje. Colombiaanse flessen rum slepen prijs na prijs binnen en krijgen ondertussen de erkenning die ze verdienen.

 

Herkomst

Colombia is een land in het noorden van Zuid-Amerika en de hoofdstad in Bogota. Het grenst aan Panama, Venezuela, Brazilië, Ecuador en Chili. Vanuit Nederland duurt een vliegtuigritje zo ongeveer 11 uur en 15 minuten. Colombia is vanaf het jaar 1500 gekoloniseerd geweest door Spanje, waar het land sinds 1819 onafhankelijk van is. De officiële taal in Colombia is, zoals in veel Zuid-Amerikaanse landen, Spaans. Naast het Spaans zijn er nog ongeveer 60 lokale talen en dialecten. In Colombia worden onder andere veel koffiebonen, bananen en sigaren geproduceerd.

Door het hoogteverschil in het land vind je veel verschillende temperaturen en diversiteit aan natuur. Op hoogtes tot 1000 meter is het gemiddeld 24 graden Celsius, terwijl het tegen de 3000 meter hoog nog maar 12 tot 17 graden zal zijn. Op nog hogere hoogte kan het dus nog kouder worden. In Colombia kun je onder andere besneeuwde bergtoppen, woestijnen, mangrovebossen, bergdorpjes en oerwouden tegenkomen. Het land heeft een vrij lange kustlijn met prachtige zandstranden en helder blauw water.

In Colombia groeien wel 45000 soorten planten, waarvan er veel enkel in dat gebied groeien. Colombia heeft daarnaast 18% van het totale aantal soorten vogels die we in de wereld kennen. In het land is nog ongeveer 3,4% van indiaanse afkomst. De meeste mensen wonen in het Andesgebied of aan de Carïbische kust. Het land had een roerige geschiedenis van heftige conflicten. Gelukkig is een groot deel van die onrust gedag gezegd en is het grootste deel van het land veilig te bezoeken.

In Colombia kun je volop koloniale dorpen en steden bekijken en ook de Indiaanse cultuur is hier en daar nog zichtbaar. Voor een toppunt van de Indiaanse cultuur kun je het schiereiland Peninsula de Guajira bezoeken. Hier vind je een dansende indianenstam met honderden flamingo’s. Over dieren gesproken, zwemmen met dolfijnen of reuzenschildpadden is natuurlijk ook sterk aan te raden.

 

De flessen rum

Dictador is een rum oorspronkelijk uit Colombia. Het begon allemaal met Severo Arango y Ferro die aan het eind van de 18de eeuw in het voormalige Cartagena de Indias in Nueva Granada aankwam. Hij moest het belastingsysteem verbeteren in de Spaanse kolonies. Door zijn sterke en strenge persoonlijkheid kreeg hij de bijnaam ‘El Dictador’. Hij ontwikkelde hier zijn liefde voor rum. Bijna 180 jaar later, in 1913 begon zijn nakomeling een rummerk en vernoemde het naar zijn voorvader. Internationaal gezien krijgt Colombiaanse rum erkenning gekregen. Colombiaanse flessen rum slepen op vrijwel elk internationaal rum-festival prijzen binnen.

 

Rum uit Colombia kopen

Rum uit Colombia koop je via Club Rum. Ben je op zoek naar een Colombiaanse Rum en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »