Cihuatán Rum

Cihuatán Jade 70cl

Cihuatán Jade 70cl rum is een witte rum uit El Salvador.

€29,95
Cihuatán Indigo 70cl 8Y

Een rum uit El Salvador die 8 jaar oud is.

€37,95
Cihuatán Cinabrio 70cl 12Y

Een rum uit El Salvador die 12 jaar oud is.

€46,95
Cihuatán Sahumerio 70cl

Cihuatán Sahumerio rum is een limited edition die speciaal gemaakt als een feest voor vuur. Vuur als symbool van liefde.

€66,95
Cihuatán Xaman 70cl

Cihuatán Xaman is een rum uit El Salvador die 16 jaar oud is

€106,95

Cihuatán Rum

Welkom bij Cihuatán Rum - waar nieuwsgierigheid en passie samenkomen in een glas. Onze inspiratie putten we uit het oude Maya-erfgoed van ons land. De Maya's waren onverzadigbaar nieuwsgierig, net als wij, gedreven om de sterren en getallen te bestuderen, nieuwe gebieden te verkennen en vooruitstrevend te creëren. Deze nieuwsgierigheid leidde ons naar iets wat nog nooit eerder was gedaan: de allereerste rum van El Salvador, met de hand gemaakt in het hart van de Cihuatán-vallei. Bij Cihuatán koesteren en vieren we deze nieuwsgierigheid die ons allemaal aandrijft om te leren, te verkennen, te groeien en van het leven te genieten. Laat je nieuwsgierigheid de vrije loop.

 

Cihuatán Rum: Het Verhaal van El Salvador in een Glas

Het land van de voorouders van de Cihuatán familie, met zijn oude Mayaanse erfgoed, is de grootste inspiratiebron. De Maya's waren bekend om hun grenzeloze nieuwsgierigheid, wat hen aanzette tot het bestuderen van de sterren, getallen, het verkennen van nieuwe gebieden en het creëren van innovatieve kunst. Dezelfde nieuwsgierigheid leidde Cihuatán naar een baanbrekende prestatie: de allereerste rum van El Salvador, met de hand vervaardigd in het hart van de Cihuatán-vallei. Een rum waar elke Salvadoraan trots op kan zijn. Bij Cihuatán koesteren en vieren ze deze nieuwsgierigheid, die ons aanspoort om te blijven leren, ontdekken, groeien en het leven ten volle te benutten.

 

Het Distillatieproces

Cihuatán beheerst de fermentatie en distillatie van suikersiroop en melasse. Ze distilleren volgens de kolommethode. Momenteel hebben we twee opslagmagazijnen. Het merendeel van de vaten is eerder gebruikt voor de rijping van bourbonwhisky. De privé-reserves bieden ook gerijpte rums in nieuwe Amerikaanse witte eiken vaten. De distilleerderij werd opgericht in 2004 en is de enige in El Salvador. Ze nemen monsters van de rum en analyseren tanninegehalte, zuurgraad en esterificatie, naast sensorische analyse als onderdeel van onze kwaliteitscontrole.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »