Ron El Prohibido 12 Year

Ron El Prohibido 12 Year rum heeft tonen van Honing, pure chocolade en rozijnen, Zwarte koffie, nootmuskaat en eik.

€29,95
Ron El Prohibido 15 Year

Ron El Prohibido 15 Year rum heeft fijne hinten van gedroogd fruit dat een vleugje pruimen en een vleugje vanille brengt. Licht gekruid en tegelijkertijd voorzien van een aroma van pure chocolade, eindigt het met een indrukwekkende afdronk.

€31,95
Paranubes Oaxaca Rum

Paranubes Oaxaca is zijdezacht, met delicate tonen van munt en abrikoos, vers riet sap en pure suiker zoetheid, ondersteund door een licht grasachtige smaak.

€42,95
Mocambo Edicion Aniversario Solera Limitada 20 cl

Mocambo Edicion Aniversario Solera Limitada met 2 shoot glaasjes

€44,95
Paranubes Oaxaca Cana Morada Rum

Paranubes Caña Morada vindt haar oorsprong in het bergdorp Río Tuero in het Sierra Mazateca gebergte in het noorden van Oaxaca.

€54,95
Paranubes Oaxaca Anejo Rum

Paranubes Rum wordt verbouwd in de rijke grond van de boerderij van meester distilleerder Jose Luis Carrera.

€59,95

Online rum uit Mexico kopen

Mexico kent een zwaar stereotype. Het land heeft echter veel meer te bieden dan een Mariachi band en lekkere nacho’s. De natuur is gevarieerd en prachtig en ook de flessen rum uit het land zijn elk echte pareltjes.

 

Herkomst

Mexico is het grootste land in Midden-Amerika. Het grenst in het noorden met de Verenigde Staten en in het zuiden met Guatemala en Belize. Oostelijk van Mexico stroomt de golf van Mexico en westelijke bevindt zich de Golf van Callifornië. De hoofdstad van Mexico is Mexico-Stad. Het land is bijna 2 miljoen km2 groot en heeft ruim 110 miljoen inwoners. Het duurt 11,5 uur om vanaf Nederland naar Mexico te vliegen.

Het grootste deel van Mexico is bergachtig en sommige bergen zijn zelfs besneeuwd. Mexico is erg divers. Het land kent ongeveer 3000 vulkanen en enkelen daarvan zijn nog actief. Verder vind je hier stranden, regenwouden en onderwatergrotten. De gemiddelde temperatuur in het land is 30 graden en hoewel van juni tot november veel regen valt, is het dan nog altijd zonnig.

Voordat de Spanjaarden zich in het land vestigden is Mexico bewoond door meerdere indianenstammen. Hermán Cortés was de eerste Spanjaard en dus de eerste Europeaan die in het land was. De Azteken die toen in het gebied woonden dachten dat Cortés een god was en deden niets tegen zijn vloot. Het was voor Cortés hierom erg makkelijk om de leider van de Azteken gevangen te nemen. Hierna volgde een aantal aanvallen heen en weer. Uiteindelijk werd Mexico deel van het Spaanse wereldrijk. In 1821 werd de onafhankelijkheid uitgeroepen.

Als je aan Mexico denkt, dan denk je aan nacho’s, tequilla, sombrero’s, Mariachi bands, taco’s enzovoort. De cultuur zoals we hem nu kennen is een combinatie tussen de inheemse indianencultuur, de Spanjaarden en de Amerikanen. De economie van Mexico heeft de laatste tijd een toename gezien. Dit geldt helaas niet voor iedereen. Hoewel het gemiddelde stijgt, zit er een flink verschil tussen arm en rijk. De rijken worden enkel rijker en de armen blijven vaak arm.

 

De flessen rum

De flessen rum van Ron El Prohibido worden in oude vaten van zoete wijn gerijpt. Hierdoor krijgt de rum een unieke zoete smaak. De flessen rum worden in Mexico geproduceerd en zijn vroeger door de Spanjaarden uit de Nieuwe Wereld gehaald.

Paranubes wordt ook geproduceerd in Mexico en wil de originele smaak van de Sierra Mazateca bergen uitdragen. Deze rum heeft geen onnodige toevoegingen. De nadruk ligt hier op de ruwe schoonheid van het land en de inwoners.

 

Rum uit Mexico kopen

Rum uit Mexico koop je via Club Rum. Ben je op zoek naar een Rum uit Mexico en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »