Recept: een Mai Tai Cocktail maken

  • Geplaatst op
Recept: een Mai Tai Cocktail maken

Welkom bij Club Rum, waar we de magische wereld van rum verkennen en de meest exotische rumcocktails delen. Vandaag nemen we je mee op een reis naar de zonnige eilanden met de iconische Mai Tai cocktail. Dit tropische drankje is een ware traktatie voor liefhebbers van rum en een absolute favoriet onder degenen die dromen van witte stranden en azuurblauwe zeeën. In dit artikel leer je niet alleen wat je nodig hebt om een heerlijke Mai Tai cocktail te maken, maar ook hoe je deze in een handomdraai thuis kunt bereiden. Dus, maak je klaar voor een smaakvol avontuur!

Benodigde ingrediënten:

  • 60 ml donkere Jamaicaanse rum 
  • 30 ml witte rum
  • 30 ml vers limoensap
  • 15 ml orgeatsiroop 
  • 15 ml triple sec 
  • Een scheutje grenadine
  • IJsblokjes
  • Verse muntblaadjes en een schijfje ananas voor garnering
  • Een cocktailshaker
  • Crushed ijs (indien beschikbaar)

 

 

Stappen om de perfecte Mai Tai te maken:

Verzamel je ingrediënten:

Zorg ervoor dat je alle benodigde ingrediënten binnen handbereik hebt. Kies een kwaliteitsrum om de rijke smaken van de Mai Tai te benadrukken.

 

Vul de cocktailshaker met ijs:

Voeg een flinke hoeveelheid ijs toe aan je cocktailshaker. Je kunt ook crushed ijs gebruiken als je dat hebt voor een extra verfrissend effect.

 

Voeg de rum toe:

Giet zowel de 60 ml donkere rum als de 30 ml witte rum in de cocktailshaker.

 

Vers limoensap:

Voeg het verse limoensap toe voor een heerlijk frisse citrussmaak.

 

Orgeatsiroop:

Giet de 15 ml orgeatsiroop in de shaker om de Mai Tai zijn kenmerkende amandelsmaak te geven.

 

Triple sec:

Voeg de 15 ml triple sec toe voor een vleugje sinaasappelaroma.

 

Schud goed:

Sluit de cocktailshaker stevig af en schud krachtig gedurende ongeveer 10-15 seconden, zodat alle ingrediënten goed gemengd en gekoeld zijn.

 

Giet de Mai Tai:

Zeef de cocktail in een glas gevuld met ijs. Als je crushed ijs gebruikt, kun je het glas bovenop vullen.

 

Grenadine:

Voeg een scheutje grenadine toe aan de bovenkant van de cocktail. Dit geeft een prachtige kleur en een zoete toets aan het geheel.

 

Garneer en serveer:

Plaats een schijfje ananas en een paar verse muntblaadjes boven op je Mai Tai voor een tropische uitstraling.

 

Geniet ervan:

Je zelfgemaakte Mai Tai cocktail is klaar om van te genieten! Sluit je ogen, stel je de zonsondergang voor en laat de smaken van de tropen je zintuigen verwennen.

 

 

De Mai Tai cocktail is een exotische reis in een glas, en met een paar eenvoudige stappen kun je deze heerlijke drank thuis bereiden. Of je nu een feestje geeft of gewoon wilt ontspannen, de Mai Tai is de perfecte keuze voor een smaakvol rum avontuur. Experimenteer met verschillende rum soorten en verhoudingen om je eigen perfecte Mai Tai te vinden. Dus, haal die rum tevoorschijn, mix je Mai Tai en geniet van de exotische smaken van de Caribische eilanden, waar je ook bent. Proost!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »