Recept: Een daiquiri cocktail maken

  • Geplaatst op
Recept: Een daiquiri cocktail maken

De Daiquiri cocktail, die gemaakt wordt met rum, is een echte Cubaanse klassieker! Als een ware liefhebber van verfijnde cocktails, kunnen wij met trots zeggen dat Daiquiri een van de meest verfrissende en klassieke keuzes is die je kunt maken. In deze blog nemen we je mee op een smaakvolle reis door de geschiedenis en het perfecte recept voor deze onweerstaanbare cocktail.

Daiquiri: Een klassieke zomerse verwennerij

Daiquiri, met zijn frisse smaken en eenvoudige ingrediënten, staat synoniem voor de zomer. Het is de perfecte cocktail om te genieten op warme dagen of wanneer je gewoon een verkwikkende traktatie nodig hebt. Bij Club Rum begrijpen we de essentie van deze cocktail, daardoor brengen we je het ultieme Daiquiri recept dat je niet kunt weerstaan.

 

 

De ingrediënten voor een Daiquiri

Laten we nu in de kern van de zaak duiken: het recept zelf. Voor een heerlijke Daiquiri heb je nodig:

  • 60 ml witte rum
  • 30 ml vers limoensap
  • 15 ml suiker siroop 
  • Ijsblokjes
  • Limoenschijfjes, ter garnering (Bekijk eens onze gedroogde limoen)

 

 

Bereidingswijze van de Daiquiri

  1. Pers het limoensap uit. Het is het beste om verse limoenen te gebruiken in plaats van voorverpakte limoensap. Dit geeft de cocktail een frissere smaak. Maar ook de beleving is beter wanneer je verse producten gebruikt!
  2. Doe de rum, het (verse) limoensap en de siroop in een cocktailshaker.

  3. Voeg een handvol ijsblokjes toe aan de cocktailshaker. Sluit de shaker goed af en schud het geheel gedurende ongeveer 10 seconden.

  4. Zeef de inhoud van de cocktailshaker in een gekoeld cocktailglas. Je kunt een fijnmazige zeef gebruiken om de kleine ijsstukjes uit te filteren.

  5. Garneer de cocktail met een limoenschijfje. Handig dus als je verse limoenen hebt gebruikt!

  6. Serveer direct en geniet van jouw heerlijke Daiquiri-cocktail!

 

 

Welke rum gebruik je voor een Daiquiri?

Voor een Daiquiri cocktail gebruik je natuurlijk Cubaanse rum omdat het een Cubaanse cocktail is. Dit moet dan wel een witte rum zijn. Voorbeelden van Cubaanse witte rummen zijn Bacardi Carta Blanca en Havana 3 anos. Maar kijk vooral ook eens rond op onze website en verbreed je horizon om met een bijzondere witte Cubaanse rum eens een Daiquiri te maken.

 

 

Herkomst Daiquiri cocktail

De Daiquiri-cocktail is een cocktail op basis van rum, limoensap en suiker, die oorspronkelijk uit Cuba komt. Het drankje is vernoemd naar de stad Daiquiri, gelegen aan de zuidoostkust van Cuba.

Het verhaal gaat dat de Daiquiri-cocktail voor het eerst werd gemaakt in de late 19e eeuw, toen Amerikaanse ingenieurs die werkten aan een ijzermijn in de buurt van Daiquiri, ontdekten dat rum de ideale drank was om te mengen met de lokale citrusvruchten, zoals limoenen. Ze mixten de rum met het limoensap en voegden er suiker aan toe om het drankje iets minder zuur te maken.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »