Recept: Een Pina Colada Cocktail Maken

  • Geplaatst op
Recept: Een Pina Colada Cocktail Maken

De Pina Colada - een exotische klassieker die doet denken aan tropische stranden, wuivende palmbomen en ontspanning onder de zon. Deze heerlijke rumcocktail is een perfecte keuze voor liefhebbers van rum en exotische smaken. Dus waarom zou je niet je eigen Pina Colada maken en jezelf even transporteren naar een paradijselijke bestemming? We delen graag het recept met je!

Ingrediënten Pina Colada Recept

  • 60 ml witte rum
  • 120 ml ananassap
  • 60 ml kokosmelk
  • 30 ml verse limoensap
  • 1 eetlepel rietsuiker 
  • IJsblokjes
  • Ananas en maraschinokersen voor de garnering

 

 

Hoe Maak Je Een Pina Colada Cocktail?

Voorbereiding is de sleutel:

Zorg ervoor dat al je ingrediënten klaar staan. Dit maakt het mixen later een stuk eenvoudiger.

 

Blend de ingrediënten:

In een blender, combineer de witte rum, ananassap, kokosmelk, verse limoensap en rietsuiker. Voeg een handvol ijsblokjes toe.

 

Mix tot het glad is:

Zet de blender aan en mix alles op hoge snelheid tot het mengsel glad en romig is. Proef even om te controleren of de zoetheid naar wens is en voeg indien nodig meer rietsuiker toe.

 

Giet in een glas:

Giet je zelfgemaakte Pina Colada in een mooi glas. Een klassiek tulpglas voegt wat extra flair toe aan je cocktail.

 

Garneer en serveer:

Maak je Pina Colada af met een stukje ananas en een maraschinokers bovenop. Het oog wil ook wat!

 

Sip en geniet:

Pak een rietje, neem een slok van deze verfrissende en romige cocktail, en laat je gedachten afdwalen naar een tropisch paradijs.

 

De Pina Colada is een fantastische keuze voor zomerse dagen, barbecuefeestjes of gewoon wanneer je jezelf wilt verwennen. De combinatie van zoet ananassap, romige kokosmelk en de subtiele kick van witte rum is simpelweg onweerstaanbaar.

Bij Club-Rum.nl vind je een uitgebreide selectie van witte rum die perfect zijn voor het maken van deze heerlijke Pina Colada. Of je nu op zoek bent naar een lichte, droge rum of een wat zoetere variant, we hebben de perfecte fles voor jouw cocktailavontuur.

Dus, nodig wat vrienden uit, zet wat tropische muziek op, en laat de Pina Colada's stromen. Proost op de eenvoudige geneugten van het leven en geniet van elke verfrissende slok!

 

Onze top 3 rum voor de Pina Colada, uitgekozen door onze experts:

1. Diplomatico Planas

 

2. Havana Club 3 Anos

 

3. Bacardi Carta Blanca

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »