Hoe herken je goede rum?

  • Geplaatst op
Hoe herken je goede rum?

Ben jij gek van rum en drink je in het weekend of na een lekker etentje liever niks anders. Tenzij je een rum expert bent of al heel veel rum soorten hebt gedronken, dan weet je hoe je een goede rum kan herkennen. Maar heb je geen idee hoe je een goede rum kan herkennen? Geen probleem, wij vertellen je waar je op moet letten en laten jou een aantal favorieten van ons zien.

 

Goede rum

Om een goede rum te herkennen is het belangrijk om te kijken wat voor grondstoffen er worden gebruikt voor de destillatie. Het verschil zit hem namelijk in dat in de franse kolonie van de Caraïben gebruik wordt gemaakt van ongemanipuleerd riet suiker. Dit zorgt voor een fruitige en aanhoudende smaak van de rum. In de Spaanse kolonie in de Caraïben daarentegen gebruiken ze juist suikerrietmelasse. Dit krijg je als je het suikerriet sap kookt, er blijft dan een dikke vloeistof over en dit zorgt voor een zachtere, jongere en vriendelijkere smaak. Afhankelijk van je eigen smaak kan je dan gaan afwegen wat het beste bij je past.

 

Verschillende rum soorten

 

Naast de verschillende grondstoffen zijn er ook veel verschillende soorten rum op de markt. Wij zetten ze voor je op een rijtje en hebben er voor jou gelijk onze favorieten bij gezet!

 

Bruine rum, deze rum krijgt zijn kleur door de houten vaten waarin het wordt gerijpt en in deze rum kan je veel aroma’s terugvinden waaronder specerijen. 1 van onze favorieten onder de bruine rum is de Bumbu rum. Deze rum is afkomstig uit Barbados en heeft een zachte en evenwichtige smaak.

 

Witte rum, deze rum is helder en bevat smaak zijn zoete smaak verder weinig smaken. Een lekker en goedkope rum die wij in voor je in de aanbieding hebben is de Plantation 3 stars rum. Deze rum heeft een lichte smaak van biscuit en pure chocolade en heeft een verfijnde kruidige smaak.

 

Gouden rum, deze rum valt tussen de witte en bruine rum in. Deze mooie gouden kleur heeft de rum te danken aan de eiken vaten waarin het gerijpt wordt. De Flor de Cana 12 year rum is een zeer bijzondere gouden rum en wordt gekenmerkt door zijn het rode fruit, honing en geroosterde noten aroma’s.

 

 

Ben je benieuwd geworden naar ons gehele assortiment? Of heb je nog vragen na aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »