Rum bewaren doe je zo het best

  • Geplaatst op
Rum bewaren doe je zo het best

In principe hebben alle alcoholische dranken vrijwel bijna een onbeperkte houdbaarheid. Echter zit er in bepaalde dranken onderscheid als het gaat om de houdbaarheid. Laten we als voorbeeld Rum pakken. Hoelang is Rum houdbaar? Dat ligt aan verschillende factoren. Hoe bewaar je Rum het beste? Dat vertellen we je in dit artikel.

Factoren van houdbaarheid Rum

Hoelang Rum houdbaar is, ligt aan bepaalde factoren. Het ligt er bijvoorbeeld aan waar je hem bewaart. Leg je hem in de kast of in de koelkast? Is hij al aangebroken of niet? Wanneer je de Rum nog niet hebt aangebroken zegt men dat hij goed blijft, dit kunnen we natuurlijk nooit zeker vaststellen want als je Rum dagenlang in de pal hete zon legt, lijkt het me geen lekkere drank meer. Hoelang de Rum meegaat, ligt ook aan de kwaliteit. Daarom moet je voordat je van plan bent hem te gaan drinken om goed naar de kleur te kijken en te ruiken. Is de Rum verkleurt of ruikt hij apart? Wellicht een klein nipje proeven en hij smaakt niet zoals hij hoort te smaken? Dan gooi je hem weg.

 

Hoe bewaar je rum het best?

Rum is te verkrijgen in diverse verschillende soorten en kleuren. Dit heeft trouwens geen invloed op hoe je de Rum moet bewaren. Daarnaast is Rum ook een van de makkelijkere alcoholische dranken, wanneer je van plan bent deze te bewaren. In principe heeft Rum niet echt en houdbaarheidsdatum. De drank blijft onbeperkt goed, alleen kan het zo zijn dat de smaak verloren gaat. Dit kan te maken hebben met dat de Rum te lang in de zon heeft gelegen. Maar hoe bewaar je rum het best? Rum bewaar je het best om de fles in een koele droge ruimte te waren. Je kan hem bijvoorbeeld in de koelkast leggen, maar hoeft niet perse nodig te zijn om de smaak van de Rum te behouden.

 

Diplomatica Reserva Exclusiva

Nu je weet hoe je Rum het best bewaart, hebben we gelijk een goede aanrader voor je. Dit is namelijk de Diplomatica Reserva Exclusiva. Een heerlijke rum met smaaktonen van zoete toffee. Deze rum is maar liefst 12 jaar gerijpt. Het maakt al jaren deel uit van het traditionele aanbod van dit merk. Dit is dan ook een echt referentiepunt als je het hebt over de rum wereld. Interesse? Bekijk dan hier de Diplomatica Reserva Exclusiva.

 

Mocht je geïnteresseerd zijn naar ons gehele assortiment aan rum wat we aanbieden? Breng dan een bezoekje aan onze website: Club Rum. Mocht je nog vragen hebben? Aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »