4 Soorten Rum

  • Geplaatst op
4 Soorten Rum

Rum kent diverse verschillende soorten varianten. Dit alcoholistische drankje is te onderscheiden in 4 soorten. Ofwel 4 categorieën. Namelijk witte, bruine, gouden en zwarte Rum. In dit artikel gaan we in op waar Rum van wordt gemaakt en waarin de 4 soorten zich verschillen, plus een aantal voorbeelden. Wellicht een idee om er een uit te proberen?

Rum wordt gemaakt van...

Het geheim achter de Rum, hoe wordt dit alcoholische drankje gemaakt? De basis van Rum bestaat uit melasse van suikerriet. Afhankelijk van het soort suikerriet wat gebruikt is voor het proces om de drank te maken, bepaalt het de kwaliteit. In dit proces wordt er ook water en gist aan toegevoegd zodat de constructie veranderd. Na het distillatie proces zal de rum nog voor minimaal 1 jaar rijpen. Hoe tropische het weer is, hoe sneller het rijpingsproces. Dit bepaalt tevens welke kleur de Rum krijgt. Wanneer de Rum in tanks van staal rijpt, blijft het kleurloos. Wanneer de Rum rijpt in vaten van eiken, dan krijgt het een wat bruinige kleur.

 

1. Witte Rum

Deze Rum is kleurloos, vandaar dat het de naam witte Rum heeft gekregen. Over het algemeen heeft deze Rum een zoete smaak, maar voor de rest bevat het vrijwel geen andere smaken. De bekendste witte Rum is de Bacardi Carta Blanca en wordt voornamelijk gemixt met cola of gebruikt voor in een cocktail. Dit soort Rum wordt ook wel de jongste van alle soorten genoemd. Een ideaal cadeau om weg te geven, maar kan natuurlijk ook voor eigen belang genuttigd worden. Op Club Rum vind je het assortiment van witte Rum.

 

2. Bruine Rum

De Rum heeft zijn bruine kleur te danken aan het feit dat deze drank gerijpt is in vaten van hout. De smaak van bruine Rum kenmerkt zich aan de intense smaken van aroma. Deze Rum kwam lang voordat de witte Rum was ontstaan en is meestal geproduceerd met melasse of gekarameliseerde suiker. Een van de aanbevolen Rum die wij verkopen is de Plantation XO 20th Anniversary en is verpakt in een mooie giftbox. Ben je benieuwd naar ons gehele assortiment die in de categorie valt? Bekijk dan hier het assortiment van bruine Rum.

 

3. Gouden Rum

Deze Rum heeft een kleur die tussen de bruine en witte Rum in zit. Ook deze Rum is gerijpt in vaten van eiken. Er is echter geen duidelijk antwoord op de vraag hoe deze Rum, iet wat goud van kleur is geworden. Wat we wel weten is dat deze drank licht geurend is, maar een rijke smaak heeft. Een bekende gouden Rum is de Captain Morgan Spiced Gold. Natuurlijk zijn er ook nog andere soorten gouden rum om uit te kiezen. Bij interesse bekijk je hier het assortiment van gouden Rum.

 

4. Zwarte Rum

De zwarte Rum ook wel de donkere Rum of black rum genoemd. Een bekende zwarte rum is bijvoorbeeld Kraken rum. De basis waarvan deze drank geproduceerd is, is met de gouden Rum. Wat de Rum zo donker maakt komt door de specerijen die extra zijn toegevoegd. Hierdoor krijg je de zwarte Rum met smaken als peper, kaneel en/of anijs. Ook in deze categorie verkopen wij. Benieuwd naar dit assortiment? Bekijk dan hier al onze zwarte Rum.

 

Nu je weet welke soorten Rum er zijn, kun je voor jezelf kijken welke jou het meest aanspreekt. Ben je benieuwd naar ons gehele assortiment aan Rum dat we aanbieden? Neem een kijkje op onze website van Club Rum en zie het voor jezelf!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »