Witte Rum - White Rum

Plantation Experience Giftpack 6x10cl

Zeer mooie geschenkverpakking met 6 tasting flesjes van diverse soorten Plantation rum in een originele geschenkverpakking in de vorm van een sigarendoos

€49,95 €55,95
Bacardi Carta Blanca 3L

Bacardi Carta Blanca 3L is een klassieke witte rum met subtiele tonen van vanille en amandel.

€62,95
Plantation 3 Stars

Plantation 3 Stars rum opent met een lichte smaak van biscuit maar is bitterzoet. De rum heeft ronde, soepele smaken van pure chocolade, die eindigt met een verfijnde kruidige smaak.

€17,50
Clairin Casimir

Clairin Casimir heeft een bijzondere manier van gisten, tijdens de gisting worden er kruiden of plantaardig materiaal toevoegt aan zuiver rietsap om de aroma's te versterken. Casimire voegt bladeren van citronella, kaneel en gember toe, dit geeft de rum e

€45,29
Habitation Velier Forsyths WP 151 Proof

Habitation Velier Forsyths WP 151 Proof heeft tonen van citrus vruchten met accenten van gember in de afdronk

€57,50

Witte rum

Witte rum. Gewoon wodka met een andere naam, alleen geschikt om te mengen met cola of te verliezen in een cocktail. Toch? Fout. Hoewel dit de jongste drank in de rum hiërarchie zijn, omvatten ze ook een groot aantal stijlen, waaronder een aantal waar karakter heeft mogen zegevieren over neutraliteit.

Witte rum is het levendigste gezicht van rum, van een eenvoudige Cuba Libre tot de meest complexe brouwsels van de moderne mixologie. Maar ook daar is er sprake van een regionaal karakter en meer smaak dan veel mensen denken.

In de wereld van de rum zijn witte variëteiten over het algemeen het jongste en het kortste verouderd. Niet alle flessen witte rum zijn echter hetzelfde. Sommige zijn heerlijk glad en ontworpen om te mixen, terwijl andere een paar jaar oud zijn waardoor ze extra smaak en complexiteit krijgen.

Je kunt de rum van het eiland halen, maar je kunt de rum niet van het eiland halen. Het land van herkomst heeft ook een grote invloed op de smaak. Je krijgt een vleugje melasse van witte rum van Spaanstalige eilanden zoals Puerto Rico, en je proeft suikerriet in flessen van Franstalige eilanden zoals Martinique.

Witte rum verschillen

In witte rum zitten grote verschillen, vaak wordt er gedacht dat witte rum alleen goed is om mee te mixen, maar dat is zeker niet waar! Over het algemeen is witte rum een rum die niet gerijpt is en kan hierdoor een vrij neutraal profiel hebben.

Echter, sommige flessen witte rum zijn niet altijd ongerijpt. Sommige zijn jarenlang gerijpt in gebruikte of pas gebrande eiken vaten, die wel een zekere kleurschakering geeft die vervolgens grotendeels uit de vloeistof wordt verwijderd door middel van koolstoffiltering. Deze rum, zoals Plantation 3 Star, El Dorado 3 year white of Doorly's 3 year, kan een lichte mate van gelige tint behouden, of ze kunnen bijna volledig helder zijn, maar ze behouden de toegevoegde smaken die ze in de eik hebben opgepikt, waardoor ze duidelijk anders zijn dan andere flessen die als "witte rum", ‘’zilveren rum’’ of ''blanke rum'' worden gelabeld.

Destillatie proces

Er is een algemene correlatie in gedistilleerde dranken tussen kleur en smaak, waarbij donker gelijk is aan intens en helder is aan zacht. Goede witte rum geeft echter de leugen aan dit begrip, en het wordt op meer plaatsen en door meer mensen geproduceerd dan je zou verwachten.

Alleen omdat een rum helder is, betekent dit niet dat hij direct van de alambiek af gebotteld is. Veel witte rum vergrijst een paar jaar, waardoor het proces een nieuw niveau van subtiliteit en complexiteit krijgt.

Witte rum VS. Donkere rum

Er is een groot verschil tussen de dominante smaken van witte rum en donkere rum. Witte rum draait om frisheid en vitaliteit, terwijl donkere rum bekend staat om zijn kracht en rijkdom. De ene is niet beter dan de andere, ze zijn slechts anders. Bij cocktails schreeuwt een Mojito om witte rum die past bij de schone, zinvolle stijl, terwijl een Dark 'n' Stormy vertrouwt op de volle stevigheid van een donkere rum.

Witte Rum kopen - White Rum Bestellen

Witte rum koop je online via Club Rum. Ben je op zoek naar een witte rum en kun je deze niet vinden op onze website? Dan kun je altijd contact op nemen met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »