Ijs met rum en rozijnen

  • Geplaatst op
Ijs met rum en rozijnen

Als je opzoek bent naar een lekker toetje, ben je hier aan het juiste adres. Wat dacht je van ijs met rum en rozijnen, ook wel Málaga ijs genoemd. Kijkend naar de naam, kun je wel stellen dat er rum in zit. Dit alcoholische drankje zit namelijk verwerkt in de rozijnen. In deze blog vertellen wij je het verhaal achter Málaga ijs en hoe je dit overheerlijke toetje zelf kunt maken. Hebben we je interesse opgewekt? Lees dan snel verder!

 

Het verhaal achter Málaga ijs

Waar komt Málaga ijs nu eigenlijk vandaan en wie heeft het bedacht? We beginnen bij het begin. Wat je misschien nog niet wist is dat in Europa, de traditie van het maken van wijn in Málaga de oudste is. Hoe ver dit precies teruggaat en wie de bedenker van het Málaga ijs is, is niet zeker te zeggen. Men zegt dat er ooit een chef-kok uit Málaga besloten had om roomijs aan de rozijnen die geweld zijn in wijn, toe te voegen. Op deze manier is het Málaga ijs tot leven gekomen. Omdat de Málaga wijn niet overal te verkrijgen is, wordt er in plaats van de wijn ook vaak rum gebruikt.

 

Málaga ijs maken

Dit kun je natuurlijk gewoon zelf doen! Hieronder lees je stap voor stap hoe je overheerlijke Málaga ijs, ofwel ijs met rum en rozijnen kunt maken. Voordat je aan de slag kan, vertellen we je eerst welke ingrediënten je in huis moet halen om dit lekkere toetje te maken waar je lekker van zal smullen. Het recept is genoeg voor vier porties.

 

Ingrediënten ijs met rum en rozijnen

  • 3 eidooiers
  • 50 gram aan rozijnen
  • 200 milliliter slagroom
  • 150 milliliter aan melk
  • 100 gram aan suiker
  • 2 theelepels aan rum
  • ½ pakje aan vanille suiker
  • 4 centiliter aan bruine rum
  • 3 eetlepels rum om te weken
  • Bak slagroomijs

Tip: bruine rum is het best te gebruiken wanneer je ijs met rum en rozijnen maakt. Bekijk hier ons assortiment aan lekkere bruine rum.

 

Bereidingswijze ijs met rum en rozijnen

  • Stap 1: je klopt de eidooiers met suiker tot het een schuimige massa wordt.
  • Stap 2: vervolgens meng je de melk met de helft van de slagroom, dit verhit je daarna in een pan. Let op: blijf net onder het kookpunt.
  • Stap 3: je roert daarna het mengsel au-bain marie totdat het romig wordt.
  • Stap 4: doe de rozijnen in een bakje en giet daar 3 eetlepels aan rum toe en laat het vervolgens weken (3 uur).
  • Stap 5: voeg vervolgens 4 centiliter rum aan het eimengsel toe. Giet het mengsel daarna in een schaal (ondiep) en laat dit ongeveer 3 uur bevriezen.
  • Stap 6: wanneer de tijd om is, schep je de slagroom en de geweekte rozijnen erop. Serveer het vervolgens met mooie bollen slagroomijs.

 

Smullen maar!

Nu je weet hoe je ijs met rum en rozijnen maakt, zeggen wij: smullen maar! Naast dat rum goed gebruikt kan worden voor een toetje, blijft het natuurlijk ook een lekker alcoholische drankje. Kijk daarom ook even naar assortiment aan rum die je kunt vinden bij Club Rum. Zowel lekker voor jezelf als voor een ander om cadeau te geven.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »